Onweersbuien kunnen zwaar uitpakken
17 Sep 2012, 18:00
foto


In de late middag kunnen zware onweersbuien vallen. Er zijn voornamelijk in het kustgebied wat lokale ontwikkelingen waargenomen door de Meteorologische Dienst. Het district Nickerie kan hier eventueel meer last van krijgen. Dit zegt weerkundige Maurice Duiker aan Starnieuws.

Gisteren werd het district Para en vooral Bernharddorp getroffen door zware buien met rukwinden. Volgens Duiker is er in het district Saramacca te Groningen de meeste neerslag gevallen. Er is 40 mm aan neerslag genoteerd in Lelydorp, Para, Uitkijk en Washabo. De neerslag is met onweer gepaard gegaan.

Website bezoeken
Duiker vertelt dat het moeilijk is om uren van tevoren exact aan te geven welk gebied geteisterd zal worden. Wel zijn de ontwikkelingen waar te nemen, maar ook deze verplaatsen zich. Dit zou mogelijk worden met een weerradar, waarover ons land nog niet beschikt.

De Meteorologische Dienst adviseert de gemeenschap om haar website te bezoeken indien er onduidelijkheden zijn. De bevindingen en weersomstandigheden worden op de website steeds vermeld, waardoor mensen op de hoogte kunnen zijn van de ontwikkelingen. De meldingen worden gedaan op www.meteosur.sr.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May