Miskin: Voordrachten organisaties moeten conform statuten
18 Sep 2012, 04:00
foto
Minister Michael Miskin van ATM.


Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) en zijn staf hebben afgesproken dat organisaties zich voortaan moeten houden aan de handtekeningen die vereist zijn volgens de statuten. Het komt wel eens voor dat alleen de voorzitter of de secretaris een brief tekenen, die niet door het bestuur wordt gedragen.

Miskin zegt aan Starnieuws dat onenigheden in organisaties, in dit geval vakbonden, vaak op het bord van het ministerie worden gelegd. Pas nog werd ATM geconfronteerd met twee verschillende voordrachten van een vakcentrale. Dit gebeurde kort voordat een commissie benoemd moest worden. De voordracht van de voorzitter werd goedgekeurd, met de nadrukkelijke aantekening dat bij een bestuurswijziging het lid van de commissie wordt vervangen.

Schrijven naar organisaties
ATM heeft besloten alle organisaties aan te schrijven om de spelregels door te geven. In de statuten staat dat het dagelijkse bestuur de organisatie in en buiten rechte vertegenwoordigt. Dit betekent dat voordrachten door leden van het dagelijkse bestuur moeten worden getekend.

Miskin zegt dat meer ministeries met deze zaken te maken krijgen. In 2008 had de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Maurits Hassankhan ook met zo een geval te maken. Van een bond kwamen er twee brieven. In het ene schrijven werd Fiso aanbevolen en in de andere brief van dezelfde bond werd juist een tegenovergesteld standpunt ingenomen. Miskin zegt dat hij deze kwestie in de raad van ministers zal bespreken waardoor de lijn wordt doorgetrokken.
Bij de bond van het Academisch Ziekenhuis is de vakbondsleider Roy Haverkamp voorgedragen als lid van de raad van commissarissen. Dit terwijl Miskin als voorzitter de brief niet getekend heeft en tegen de voordracht is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May