Blaka Watra gesloten; omgevallen boom verspert ingang
17 Sep 2012, 08:40
foto
Omgevallen boom te Blaka Watra. (Foto: Marvin Moesan/BIC)


Districtscommissaris Jerry Miranda van Para heeft besloten om het recreatieoord Blaka Watra tijdelijk te sluiten. Door de hevige rukwinden zijn tientallen bomen omgevallen. De ingang naar het oord is versperd door een grote boom die is gesneuveld.

Miranda heeft zich ter plekke georiënteerd in de nacht van zondag op maandag. "Door de rukwinden zijn verschillende gebieden van Para getroffen. Ook op Bernharddorp was een boom omgevallen op een elektrische mast. Het dorp had geen elektriciteit", zei Miranda vanuit locatie aan Starnieuws. Daar is met hulp van de Energie Bedrijven Suriname de situatie hersteld.

Gevaarlijke situatie
Bezoekers doen alle moeite om het oord te verlaten door zich een weg te banen tussen de omgevallen bomen. Door de ravage is het oord nu onbegaanbaar. Er dreigt ook levensgevaar, doordat enkele bomen elk moment kunnen omvallen omdat de wortels al losgeraakt zijn.

Blaka Watra wordt beheerd door de omliggende inheemse dorpen. Er zal samen met hen gewerkt worden om de omgevallen bomen op te ruimen. De bomen die dreigen om te vallen, worden direct omgehakt. Miranda zegt dat zodra de situatie veilig is, het oord weer opengesteld zal worden voor het publiek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May