Veer Carolina heeft drie uur niet gevaren na vechtpartij
17 Sep 2012, 01:00
foto
De veerboot bij Carolina (Foto: Edward Troon)


De veerboot die de oversteek doet bij Carolina heeft zondagavond van 20.00 tot 23.00 uur niet gevaren. Er was ruzie ontstaan tussen mensen die de oversteek moesten maken. Zaken waren zo uit de hand gelopen waardoor de kapitein weigerde om te varen.

Districtscommissaris (dc) Jerry Miranda die gisteravond verschillende plekken in Para bezocht om de ravage te bekijken die rukwinden hebben veroorzaakt, is niet te spreken over de gang van zaken. "Ik heb duidelijke afspraken gemaakt met de politieleiding van het district dat naast militairen ook de politie bij het veer moet zijn om de orde te handhaven. Van de politie ontbrak elk spoor", zegt een gebelgde Miranda tegenover Starnieuws.

Door de situatie zijn honderden mensen gestrand. Een deel van de vakantiegangers is teruggekeerd naar Redi Doti om te blijven overnachten. Aan beide kanten van de Surinamerivier stonden er lange files. Miranda zegt dat het veer zal doorvaren totdat iedereen is overgezet. "Ik ga in de ochtend de politie om rekenschap vragen. Dit kan echt niet", betoogt de dc. Hij is er ook niet te spreken over dat mensen weer veel vuil hebben gegooid langs de weg. "Wij doen ons best om het district schoon te houden, maar het is bedroevend om te zien dat alles weer zo smerig is", verzucht Miranda.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May