OW pakt speelterrein basisschool Erowarte aan
18 Sep 2012, 01:00
foto
Speelveld school te Erowarte.


De basisschool te Erowarte maakt al zes jaar gebruik van een deel van de openbare weg voor sport en spel. De Iporama school van de kerkgenootschap Surinaamse Zending der Zevendaagse Adventisten telt ongeveer 55 leerlingen. De kinderen die de school bezoeken komen ook uit de nabijgelegen dorpen Tapoekoe en Pierrekondre.

Het ministerie van Openbare Werken heeft besloten dat er moest worden uitgekeken naar een andere locatie voor de speelruimte, aangezien de openbare weg geasfalteerd zal worden. Dit als onderdeel van de asfaltering van de vier kilometer lange weg vanuit Pierrekondre naar dit dorp. Na contact te hebben opgenomen met de plaatselijke kapitein Jona Gunther en na goedkeuring van de schoolleider werd besloten vlak achter de school het nieuwe speelterrein aan te leggen. De uitvoerende aannemer Tjongalanga NV geeft aan dat het speelterrein gefatsoeneerd wordt zodra de asfalteringswerkzaamheden zijn afgerond.

Blij met wending
Niemand is zo blij als kapitein Gunther. "De schoolkinderen krijgen de mogelijkheid om gericht en ongestoord tijdens schooluren te spelen", zegt Gunther. Het speelterrein is ruim 500 vierkante meter groot. De kapitein zegt dat de dorpsleiding een plan klaar heeft om op een gedeelte van het speelveld een speeltuin op te zetten. Het dorp telt 130 mensen.
"De kinderen hebben nu de gelegenheid om samen met hun ouders op een recreatieve manier bezig te zijn". Het dorpshoofd zegt dat daarmee de band tussen kind en ouders versterkt wordt.

Deze school is in 2006 geïnitieerd door de plaatselijke vrouwenorganisatie Apanonotobo (samenwerkende vrouwen) via de toenmalige Community Development Fund Suriname (CDFS). Gunther zegt dat tegen de achtergrond van de asfaltering van de weg het dorpsbestuur had voorgesteld de school in een L-vorm aan te leggen met daartussen het speelterrein. Echter werd door de CDFS besloten de L-vorm te brengen in de richting van de straat. "Het logische gevolg hiervan is dat het speelterrein nu deels op de openbare weg ligt", constateert Gunther.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May