Asfaltering weg naar Erowarte in oktober
16 Sep 2012, 16:00
foto
Het wegtracé Pierrekondre naar Erowarte wordt volgende maand geasfalteerd.


De asfaltering van het 4 kilometer lange wegtracé van Pierrekondre naar Erowarte vindt in oktober plaats. Deze verbindingsweg zal een breedte hebben van 5 meter.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Tjongalanga NV in opdracht van het ministerie van Openbare Werken (OW). De voorbereidende werkzaamheden zijn eind februari gestart.

Het streven was erop gericht om in de eerste week van augustus te beginnen met de asfaltering. Dit project is onderdeel van het landelijke asfalteringsprogramma, waarbij Tjongalanga ook wegen heeft geasfalteerd in Moengo. De reeds aangelegde lateriet is 38 centimeter dik. De weg wordt verder opgebouwd met een basis van 18 centimeter.

De basis is deels afgerond. Wegens omstandigheden kan er geen base course worden geleverd. Dit probleem wordt volgens OW de komende week verholpen.
De weg krijgt uiteindelijk een asfaltlaag van 8 centimeter. Het gehele tracé is ook al voorzien van de nodige duikers en de elektriciteitspaal van de Energie Bedrijven Suriname die 'verkeerd' stond, is reeds verplaatst.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May