Ook Nickerie krijgt schooltassen van MDG korps
15 Sep 2012, 14:15
foto
Regillio Dors, Faizal Abdoelgafoer en Giovanny van Kust vandaag in Nickerie.


Ruim 500 schoolkinderen van verschillende basisscholen in Nickerie zullen dit schooljaar beginnen met een goedgevulde schooltas uit het schooltassenproject van het Millennium Development Goals (MDG) Korps. Dit deelden MDG-jeugdambassadeur Faizal Abdoelgafoer, MDG-Youth Officer Giovanny van Kust en jeugdparlementariër Regilio Dors vandaag mee in Nickerie.

Volgens MDG-ambassadeur Faizel Abdoelgafoer houdt het MDG korps zich bezig met het promoten van de acht millennium doelen. Daar waar nodig voeren zij projecten uit die een bijdrage kunnen leveren om deze doelen te kunnen realiseren. "Wij praten dan over het uitbannen van extreme armoede en goed basisonderwijs voor elk kind". Hun voorgangers, Melvin Bouva en Yldiz Beighle zijn enkele jaren terug gestart met het schoolpakketten project. "Zij zijn toen begonnen met 250 pakketten en wij continueren het project en zijn van het jaar gekomen op 5000 pakketten landelijk. Een schooltas heeft een waarde van SRD 100", vertelt Abdoelgafoer.

Armoede bestrijding
Het MDG korps gelooft in een duurzame oplossing voor armoede bestrijding, "daarom gaat men ons niet vinden om voedselpakketten uit te delen, wij gaan voor investeren in het onderwijsproces zodat de jongeren gestimuleerd worden om hun best te doen op school. Zij moeten naar hun ouders en de leerkrachten luisteren zodat ze later met hun diploma’s een werk kunnen vinden om te kunnen zorgen voor zichzelf en later voor hun gezin."

De pakketten zijn gefinancierd door de overheid, parastatale bedrijven en enkele individuen. Gisteren werden de districten Saramacca en Coronie ook aangedaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May