ATM zal bijdrage aan nationaal genderbeleid evalueren
14 Sep 2012, 22:00
foto
Leden van de Stuurgroep Gender met minister Michael Miskin van ATM.


De Stuurgroep Gender is bezig met het structureren van gender beleidsactiviteiten van de verschillende ministeries. Onder leiding van Sharon Saridan-Tjokro, bezocht de groep minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) om te praten over het nationaal genderbeleid en de inspanningen die het ministerie pleegt op dit gebied.

Het genderbeleid valt onder het ministerie van Binnenlandse zaken, maar gender is een grensoverschrijdende aangelegenheid en betreft alle ministeries. Met het genderbeleid streeft de overheid naar volledige maatschappelijke gelijkheid van vrouwen en mannen. Een van de prioriteitsgebieden bij het maken van beleid in dit verband, is gelijke kansen en waardering voor man en vrouw op de arbeidsmarkt.

Reeds veel werk verzet
ATM heeft al veel werk verzet op dit gebied, zegt de voorlichtingsafdeling van het ministerie. Zo zijn de niet traditionele beroepen gestimuleerd onder vrouwen en zijn vrouwen getraind in vaktechnische beroepen. Deze vrouwen hebben ook werk gevonden als vaklui. Er is gestart met statistieken op basis van geslacht. Verder is er gewerkt aan een intern programma over het tegen gaan van seksueel molest op de werkvloer. Er zijn ook voorbereidingen getroffen voor het ratificeren van conventies op het gebied van gender. Deze activiteiten zullen geëvalueerd en waar nodig versterkt worden.

Miskin heeft de stuurgroep alle medewerking toegezegd in haar streven om het genderbeleid te stroomlijnen. De onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken, Jimmy Belfor en staffunctionaris Djintie Mangroo, ondersteunden de minister bij de bespreking met de stuurgroep . Saridan-Tjokro was vergezeld door Helen Boerleider-Kerk, Sharda Ganga en Anette Tjon Sie Fat, de overige leden van de commissie.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May