Minov sluit nog 13 contracten voor 'Crashprogramma'
14 Sep 2012, 19:00
foto
De bouw van schoollokalen is in volle gang. (Foto: Minov)


Een deel van de ongeveer 300 klaslokalen dat landelijk wordt bijgebouwd, zal begin oktober afkomen. De rest zal tussen november en maart 2013 worden opgeleverd. Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft nog eens met dertien aannemers een contract getekend voor de bouw van leslokalen en andere faciliteiten.

Twee maanden terug is begonnen met het ‘Crashprogramma Scholenbouw’. Het Minov meldt dat de vijf nieuwe scholen die nu worden gebouwd volgend jaar mei af zijn. Minister Shirley Sitaldin drukte de aannemers op het hart om de werkzaamheden volgens de afspraken uit te voeren. Op diverse scholen van de EBGS, RK, Sanatan Dharm en Arya Dewaker komen er ook extra lokalen. Julius Pahawankhan, hoofd Gebouwen en Terreinen zegt volgens het Minov persbericht dat voor het eerst zo een grote operatie wordt uitgevoerd.

Een delegatie van de Technische Dienst en de Taskforce heeft donderdag veldbezoeken afgelegd. De bouwwerkzaamheden zijn geïnspecteerd en is de stand van zaken vastgelegd. Op enkele locaties ondervindt het werk stagnatie. Dit komt omdat een aantal schoolleiders aan het begin geen informatie wilde doorspelen aan de Taskforce. Elke schoolleider moest het aantal leslokalen dat nodig was op diens school opgeven. Een deel had geen geloof en kwam pas later met de gegevens op de proppen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May