Voor het eerst Ganesh Chaturthi Festival in Suriname
15 Sep 2012, 10:00
foto
Beeltenis van God Ganesh


Van 17 tot en met 23 september zal het Ganesh Chaturthi Festival ook groots gevierd worden in Suriname. Dit evenement is ter ere van de verjaardag van God Ganesh op 19 september. God Ganesh staat symbool voor geluk, voorspoed, wijsheid en kennis.

Stichting World Ganesh Foundation heeft gemeend vanaf dit jaar het festival ook in Suriname te introduceren. "Een van de belangrijkste redenen is, een sterkere eenheid onder de Surinamers te bevorderen. Wij leven hier in een smeltkroes van mensen met verschillende culturen en rassen. God Ganesh wordt ook aanbeden omdat Hij alle obstakels verwijderd. Alleen met meer eenheid onderling kunnen wij Suriname verder ontwikkelen", meent Namrita Singh, lid van stichting World Ganesh Foundation.

Enorme opkomst verwacht
Tijdens dit festival, dat gehouden zal worden in Utopia, verwacht de organisatie 1500 tot 2000 mensen per dag. Er zullen activiteiten gehouden worden zoals zang, dans, kunst en cultuur, workshops voor jong en oud, het aanbidden van 108 Narmada Shivlings en het vereren van de twaalf vormen van God Ganesh. De Narmada Shivling is een heilig gesteente dat wordt gehaald uit de Narmadarivier, een van de zeven heilige plaatsen, in India.

De diensten zullen tijdens het festival worden geleid door, Shri Brahmrishi Surindre Tewarie uit Nederland. Hij komt uit een zeer gerespecteerde familie. Ook is de priester in Europa en India meerdere malen gehuldigd voor zijn bewezen diensten.

Hoogtepunt
Tijdens het festival zullen tussen de zeven en twaalf beelden van God Ganesh aanbeden worden. Op de laatste dag zal er een Pad Yatra (optocht) met alle beelden worden gelopen. De aanwezigen zullen vanuit het Onafhankelijkheidsplein vertrekken naar Utopia aan de Anton Dragtonweg, alwaar er met een ponton de Surinamerivier zal worden opgegaan.

Na de laatste rituelen wordt een van de beelden van God Ganesh afgevoerd in de Suriname rivier en hiermee is dan het hoogtepunt van het festival bereikt. De diensten, de activiteiten alsook de toegang zullen gratis zijn van negen uur ’s morgens tot tien uur in de avond.

Sushma Biere
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May