Benzineprijs bij Suritex 15 cent lager vanaf maandag
15 Sep 2012, 00:00
foto


Vanaf maandag zal de prijs van een liter benzine bij Suritex met 15 cent dalen. Hetzelfde geldt ook voor ongelode benzine met additieven. Dit heeft het ministerie van Handel en Industrie bekendgemaakt. Voor een liter ongelode benzine zonder additieven zal SRD 5,11 worden betaald aan de pomp in plaats van SRD 5,26. Er is nog geen nieuwe prijs bij SOL.

Aubrey Nai Chung Tong, directeur van Suritex deelt Starnieuws mee dat deze lading brandstof is gekocht uit de 'Petro Caribe-overeenkomst' met Venezuela. De vorige is elders gekocht. "De olie wordt op verschillende plaatsen gekocht en gelukkig maar. Door de brand in de olieraffinaderij van Venezuela was er niet voldoende brandstof beschikbaar de vorige maand", zegt Nai Chung Tong.

De prijs voor ongelode benzine zonder additieven bij Suritex en SOL is eerder deze week vastgesteld op SRD 5,26 per liter. Ook benzine met additieven is bij beide maatschappijen SRD 5,32. "Wij waren allemaal verrast met dezelfde prijs. Er is geen sprake van kartelvorming. Op basis van de inkoopprijs en andere kosten, stelt het ministerie van Handel en Industrie de prijs vast", legt de Suritex topper uit. Een liter diesel kost bij Suritex vanaf maandag SRD 4,91.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May