Oplossing studielimieters AdeKUS nog niet in zicht
14 Sep 2012, 08:00
foto


Op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) wordt over en weer aangegeven waarom het zo lang duurt voordat studenten kunnen afstuderen. Een deel van de studenten, dat de studielimiet ruimschoots overschreden heeft, dreigt te worden afgeschreven. Deze situatie blijft de gemoederen bezighouden.

Ignaas Jimidar, coördinator studentencommissie Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) zegt aan Starnieuws dat de studentencommissie zal nagaan hoe de doorstroming is van de studenten, en waardoor een deel de limiet overschrijdt. Zij krijgen onder dezelfde conditie college en anderen ronden de studie wel af, zegt de studentencommissie.

Investering nodig
Jimidar onderkent dat er veel meer gedaan moet worden op de universiteit. "Vandaar dat we niet zeggen dat de studenten alleen schuldig zijn, maar hun attitude moet ook veranderen en ze moeten ook assertiever worden. Hij wijst erop dat de studielimieters klagen over een studiecontract, maar doordat ze dit niet hebben getekend, hebben ze een collegejaar erbij gekregen, want anders was een aantal al eerder afgeschreven.

De studentencommissie zegt als reactie op een persbericht van deze groep dat studenten op geen enkele wijze worden geïntimideerd. De studenten hebben in hun studiejaren niets op papier gezet over dat ze slecht behandeld zijn geworden. Jimidar geeft toe dat er veel veranderd moet worden op AdeKUS, want er heerst een capaciteitsprobleem. Er moet meer geïnvesteerd worden in de universiteit, terwijl ook het niveau van het secundair onderwijs onder loep dient te worden genomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May