Studenten willen herziening dispensatiebesluit AdeKUS
13 Sep 2012, 12:00
foto


De studenten die dreigen te worden afgeschreven van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben zich gebundeld. De studielimieters stellen dat het universiteitsbestuur niet met ze communiceert. Zij menen dat ze geïntimideerd worden en het dispensatiebesluit is volgens hen niet doordacht. Op een bijeenkomst woensdag zijn de studenten tot de conclusie gekomen dat het dispenstatiebesluit moet worden herzien.

De studielimieters vinden dat de universiteit haar beloften en plichten niet nakomt. Geen enkele student heeft na het indienen van het studieplan het beloofde studiecontract gezien, laat staan getekend. De studieplannen konden niet worden opgesteld omdat de universiteit nog geen tentamenroosters had verstrekt. De studenten vinden dat bepaalde docenten de regels overtreden, zonder hiervoor aangesproken te worden. Colleges worden niet verzorgd, tentamens worden verschoven en cijfers worden maanden te laat ingediend. Dit gebeurt buiten de schuld van de student om, maar uiteindelijk wordt deze hiervoor afgestraft.

Geen optreden tegen docenten
Het bestuur heeft een jaar lang niets van zich laten horen, maar het dispensatiebesluit is op 2 september, slechts 12 uren voor de start van de herinschrijvingsperiode genomen. De consequenties van het besluit zijn per 1 september ingegaan, terwijl er tot en met 5 september nog tentamens zijn afgenomen.

Bij de herinschrijving is het verplicht om een verklaring te tekenen waarin staat dat de student zich committeert aan het dispensatiebesluit. Hierin staat keihard dat als studenten niet voldoen aan bepaalde voorwaarden, ze in oktober worden afgeschreven. De plichten van de universiteit zijn hierin niet opgenomen. Als de verklaring niet wordt getekend is herinschrijving onmogelijk. De studenten vinden dat meer rekening met hun belangen gehouden moet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May