Honderden leerlingen en ouders naar centrale registratie
12 Sep 2012, 13:30
foto


Honderden leerlingen zijn nog niet geplaatst op een school. Vandaag is de centrale registratie begonnen. Ouders, verzorgers en leerlingen van de basisschool stonden in lange rijen te wachten op hun beurt bij de George Asinschool aan de dokter Sophie Redmondstraat.

Ouders zeggen dat ze geen plaats hebben gekregen op de school in hun buurt. Zij zijn verwezen naar de centrale registratie, die elk jaar plaatsvindt. "Ik weet niet wanneer ik aan de beurt kom, maar mijn kind moet naar school. Daarom blijf ik staan, tot ik geholpen wordt", zegt een ouder. Zij is naar verschillende scholen geweest om haar dochter in te schrijven, maar overal was al vol.

Tekort aan lokalen
Morgen zijn leerlingen van het voortgezet onderwijs op junioren-niveau aan de beurt. Verwacht wordt dat hetzelfde beeld van vandaag ook morgen te zien zal zijn. Door tekort aan schoollokalen kan niet iedereen bij de registratie op de scholen een plek vinden. Vrijdag is de laatste dag van de centrale registratie. Dan mogen leerlingen van de basis- en voj die nog geen plaats hebben, zich registreren.

Het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is bezig met bouw van extra lokalen in het hele land. Het is een race tegen de klok, die per 1 oktober niet gewonnen zal worden. In elk geval geeft het ministerie de garantie dat alle leerlingen geplaatst zullen worden. Geprobeerd wordt om de kinderen in hun eigen omgeving naar school te laten gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May