Stefanus Ligorie en Erowarte willen nauwe samenwerking
11 Sep 2012, 14:00
foto
Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie overhandigt een ideeënbus aan kapitein Jona Gunther van Erowarte.


Jeugdparlementariër Stefanus Ligorie van het district Marowijne en het inheemse dorp Erowarte gaan nauwer samenwerken. Dit is besloten tijdens een bijeenkomst in het gemeenschapscentrum te Erowarte. Er zal in oktober een programma worden uitgevoerd om de problemen van de dorpsjeugd aan te pakken.

De jeugdvertegenwoordiger bracht dit bezoek op uitnodiging van de jongeren uit dit dorp. Hij overhandigde bij deze gelegenheid een ideeënbus aan kapitein Jonas Gunther. "Je kunt jouw ideeën, problemen en oplossingen erin deponeren, waardoor het wederzijds contact blijft.” Ligorie is al acht jaren bezig met jongerenwerk in Marowijne. "Ik heb veel affiniteit met de jeugd en heb daarbij het constante streven een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de doelgroep", benadrukt hij.

Geen werkgelegenheid en recreatie
Ligorie legt uitgebreid uit wat de taken zijn van het Jeugdparlement en hoe de jeugd op de mogelijkheden van dit instituut kan inspelen. Dorpsbewoner Jurgen Jubitana haalt het ontbreken van gerichte sport- en recreatieve activiteiten, trainingsmogelijkheden en werkgelegenheid aan. Binnen de mogelijkheden van het ministerie van Jeugd en Sportzaken en andere ministeries die het jeugdbeleid in hun portefeuille hebben, zal gekeken worden welke projecten voor jongeren gerealiseerd kunnen worden.

Kapitein Jona Gunther wijst de ouders echter erop dat zij hun kroost moeten blijven stimuleren om de school af te maken. Hij maakt zich zorgen, omdat de meeste studenten niet verder komen dan het 1e of 2e leerjaar, wanneer zij naar de stad gaan voor studie. "Als je de verleidingen niet weerstaat, ben je binnen de kortste keren terug in het dorp", zegt Gunther.

Voor het komend schooljaar wordt door tussenkomst van de kapitein, een schoolbus beschikbaar gesteld van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling voor de schooljeugd uit de dorpen Erowarte, Bamboesie, die voor vervolgonderwijs naar Albina moet. Ligorie zegt dat hij zich persoonlijk zal inzetten om de jongeren te informeren over de formaliteiten die zij in orde moeten maken om met de schoolbus mee te kunnen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May