Uniqa breidt gsm-service binnenland uit
11 Sep 2012, 06:00
foto
Winkel Moendo te Klaaskreek.


Het telecombedrijf Uniqa heeft zijn dienstverlening, de gsm-service, uitgebreid. Het bedrijf heeft te Klaaskreek de buurtbewoners kunnen voorzien van toestellen, beltegoed en school- en kantoorbenodigdheden. Deze spullen zijn ondergebracht bij winkeleigenaar Moendo. De ‘groene winkel’ werd ingezegend door dominee Ronny Wachter en werd daarna voor geopend verklaard.

Met opening van winkel Moendo te Klaaskreek is nu het derde dorp aan de Afobakkaweg voorzien van gsm-services van Uniqa. De twee eerste waren vlak na Overbridge en te Cabenda dorp. Gestreefd wordt, door dit telecombedrijf om binnenkort in het centrum van Brokopondo ‘live’ bereikbaar te zijn. De plannen voor verdere uitbreiding en gehele dekking tot aan Atjoni en Guyaba staan hoog op de prioriteitenlijst voor Uniqa in het binnenland.

Uniqa topman Pieter Bakker zegt dat hiermee een mijlpaal is bereikt voor het bedrijf. In 2007 had Uniqa een afspraak gemaakt om te zorgen voor ontwikkeling op het gebied van telecommunicatie in het binnenland. Klaaskreek telt ruim 1000 bewoners. Uniqa biedt een tarief van SRD 0.59 naar alle netwerken in Suriname, zonder opstartkosten. Bellen in de regio en naar de UTS-landen is tegen een speciale prijs. Met de ‘Tan Taqi’ service kunnen mensen in Suriname gratis met elkaar praten en sms-en vanaf zeven uur ‘s avonds tot zeven uur ‘s morgens.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May