Proefproject voor ontdekken wielertalent gestart
10 Sep 2012, 21:30
foto
Een deelnemer aan het project zoekt het parcours op. Op de achtergrond wachten de anderen hun beurt af.


Jeugdigen uit kansarme buurten krijgen de gelegenheid om aan de wielersport te doen. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken heeft 10 racefietsen aangeschaft die ingezet zullen worden bij het project school- en buurtwielrennen. De trainingen in samenwerking met de Surinaamse Wielren Unie (SWU) zullen plaatsvinden onder supervisie van Sidney Monticieux van de Unie en de Cubaanse trainer William Espinoza.

De overdracht en de ingebruikname van het wielermateriaal vonden vandaag plaats op het Willebrod Axwijksportcentrum. De rekrutering van de wielrenners zal gebeuren via de verschillende vakantiecentra. In het volgend traject worden ze geïnteresseerd zich aan te melden voor verdere professionele begeleiding.

Stimulans voor jongeren
Onderdirecteur Onderzoek, Informatie en Kadervorming, Rudi Esajas, was namens het ministerie bij de lancering van het project aanwezig. “Dit is een proefproject. Het moet een stimulans zijn voor de jongeren uit de kansarme buurten en wijken om hun talenten te ontwikkelen. Ik hoop dat zij gretig gebruik maken van de gelegenheid zich in de schijnwerpers te werken”, zei hij.

Voorzitter van de SWU, Marcel Tjin A Sjoe, bracht de verschillende hoogtepunten die wielrenners hebben neergezet in de afgelopen periode in herinnering. Hij prees vooral de prestaties van de jeugdige Jair Tjon En Fa. “Ik vind het een grote eer dat de SWU samen met het ministerie het wielrennen naar grotere hoogten wil brengen”, gaf hij mee.
Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken is heel blij met dit initiatief. “Het is heel belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de breedte, zo kunnen talenten vroeg ontdekt worden en professionele begeleiding krijgen”, benadrukte hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May