Misiekaba ontzenuwt lasterpraatjes met bewijzen
10 Sep 2012, 18:00
foto
Assembleelid André Misiekaba wijst op Goede Verwachting waar de grens was van occupatie en hoe deze binnen een jaar is verlegd. (Foto: René Gompers)


Assembleelid André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) heeft op een persconferentie vandaag met bewijzen en getuigen kunnen aantonen dat mensen in een jaar tijd op 'Goede Verwachting' terreinen hebben geoccupeerd. Dit tegen alle afspraken in. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting had de registratie van mensen die geoccupeerd hadden, al afgesloten.

Samen met leden van de werkgroep 'De Goede Verwachting' zei Misiekaba dat een jaar geleden er twee huizen stonden op het terrein van de notaris Radjen Soerdjbalie. Vorig jaar maart heeft de top van de coalitie vergaderd, waarbij het occupatieprobleem uitvoerig is besproken. Er is een beleidscommissie benoemd, waarin in eerste instantie ook vicepresident Robert Ameerali en regeringsadviseur Eddy Jozefzoon zaten. Verder ook minister Alice Amafo, assembleevoorzitter Jennifer Simons, Clairy Linger van de NDP, Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) en Misiekaba. Later trokken de vp en Jozefzoon zich terug wegens drukke werkzaamheden en minister Amafo werd belast met de leiding.

Vooruitzichten
Naast de beleidscommissie zijn er vier werkgroepen benoemd in de buurten: Devisbuiten, Sunny Point, Rahimalbuiten en Goede Verwachting. Mensen uit de omgeving zijn betrokken in de commissie. Misiekaba is voorzitter van de werkgroep Goede Verwachting. Hij legde uit dat met de mensen afgesproken is dat er geen nieuwe occupaties meer toegestaan zou worden. Toch hebben mensen opnieuw terreinen geoccupeerd. "En tegen die mensen hebben wij gezegd dat zij het terrein moeten ontruimen, want dit gaan wij niet toestaan", benadrukte Misiekaba. Hij toonde op basis van foto's aan wat de situatie toen was en nu is.

Het assembleelid heeft eerder gezegd dat het beleid van de overheid maakt dat mensen gaan 'kraken'. Tientallen jaren wachten mensen op antwoord, na aanvraag van een stuk grond, maar ze horen maar niks. "Nu zijn er vooruitzichten. Wij hebben gezegd dat wij het occupatieprobleem dat jaren speelt gaan oplossen. Alles is in kaart gebracht. Op de Goede Verwachting zijn 1.200 huishoudens, met ruim 4.000 mensen geregistreerd", zegt Misiekaba.

Problemen worden opgelost
De politicus wijst erop dat te Rahimalbuiten een deel van het probleem opgelost is. Ook voor Sunny Point geldt dat. Op Goede Verwachting kunnen in oktober 439 mensen alvast hun bereidverklaring krijgen. Hij vindt het erg dat ondanks alle afspraken en duidelijkheid mensen toch zijn gaan occuperen. Er zijn zelfs drie appartementen op het terrein die gebruikt worden als 'short stay'. Anderen hebben terrein geoccupeerd en verhuren de huizen. Deze zaken kunnen niet door de beugel, betoogde Misiebaka.

Hij vindt dat het huisvestingsplan dat al af is, zo snel mogelijk door de regering naar De Nationale Assemblee gestuurd moet worden. Dan kunnen zaken als een garantie- en bouwfonds gerealiseerd worden. Het probleem moet met meer voortvarendheid aangepakt worden. Misiekaba blijft erbij dat de mensen het terrein moeten ontruimen, want er wordt gewerkt aan oplossingen. Hij vindt het erg dat er zoveel leugens zijn verspreid en pogingen zijn ondernomen om hem onderuit te halen. Hij zegt de leugens stuk voor stuk te hebben ontzenuwd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May