Joemmankhan draagt roer AZP over aan Brahim
11 Sep 2012, 02:00
foto
Eddy Joemmankhan draagt vanmiddag het roer over aan zijn opvolger, Antoine Brahim.


Antoine Brahim, de aankomende directeur van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de scheidende topman Eddy Joemmankhan zullen dinsdagmiddag het protocol van overdracht tekenen. Afgelopen dagen heeft de directie met verschillende hoofdafdelingen in het ziekenhuis bijeenkomsten gehouden over de stand van zaken.

Joemmankhan zegt aan Starnieuws dat hij tevreden terugkijkt op de afgelopen elf jaren. Hij heeft de leiding van AZP in 2001 overgenomen. "Er zijn vanaf toen heel veel achterstanden ingehaald, vernieuwd en er zijn nieuwe afdelingen en diensten bijgekomen. Wij kunnen alle specialismen aanbieden nu. Mensen worden niet meer naar het buitenland uitgezonden voor ziekten. Alleen voor bijzondere gevallen hoeft een beroep gedaan te worden op ziekenhuizen in Leiden, Nederland", zegt Joemmankhan.

Prioriteiten
Aan zijn opvolger is ook doorgegeven wat de prioriteiten zijn die aangepakt moeten worden. Het is belangrijk dat het beddenhuis vernieuwd wordt. Er moeten 400 nieuwe bedden komen. De operatiekamer en de intensive care moeten worden aangepakt. "Het plan is helemaal beschreven en is klaar om uit te voeren", deelt Joemmankhan mee.

Joemmankhan heeft al maanden geleden te kennen gegeven dat hij wil overdragen. Op verzoek van de regering is hij langer gebleven. Per 15 september neemt Brahim over. Hij zal oplossingen moeten brengen in de secundaire voorwaarden. Na ruim negen maanden onderhandelen is een overeenkomst getekend. Joemmankhan blikt terug op een intensieve periode en is tevreden met de vele mijlpalen die zijn bereikt in AZP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May