Lonswijk: Wij rekenen op een oplossing
10 Sep 2012, 08:00
foto
Sergio Lonswijk (rechts) wacht op 'zijn achterban' om overleg te plegen. (Foto: René Gompers)


Sergio Lonswijk zegt dat kinderen inbegrepen, meer dan 800 mensen wonen op het terrein van notaris Radjen Soerdjbalie te Goede Verwachting. De mensen hopen dat de overheid met een oplossing komt. "Wij zijn niet bezig de heer André Misiekaba aan te vallen, want hij is een van de leiders in het land, voorganger en ook kind van het binnenland", zegt Lonswijk in gesprek met Starnieuws.

De bewoners hebben zondag hun strategie besproken. Assembleelid André Misiekaba houdt vandaag een persconferentie ter plekke. De commissie belast met het probleem van wilde occupatie, onder leiding van minister Alice Amafo (Sociale Zaken en Volkshuisvesting), is zondag eveneens bijeengekomen. Deze kwestie is uitvoerig besproken. De meeste mensen die het terrein geoccupeerd hebben, hebben dit gedaan nadat gesteld was dat illegaal ergens gaan wonen, niet meer geaccepteerd zal worden.

Nergens te gaan
Lonswijk is de vader van de drieling die vorig jaar werd geboren. Het gezin kreeg een woning toegewezen, maar Lonswijk werd na een uit de hand gelopen ruzie met zijn partner uit huis gezet. Hij woont nog geen jaar op het terrein. "Ik had geen plaats meer, daarom ben ik hier komen wonen", stelt hij.

"Ik heb geen gesprekken gevoerd met de heer Misiekaba. Toen woonde ik niet hier. Maar er is tijdens de verkiezing beloofd dat iedere Surinamer recht heeft op een stuk grond en wij hopen dat de regering deze belofte nakomt", zegt Lonswijk. Hij merkt op dat de mensen hem gevraagd hebben om het woord te voeren. De vorige persoon is net een week geleden bevallen en kon het werk niet meer doen, zegt Lonswijk. Hij rekent op een oplossing. "Wij willen geen woningen maar een kavel en kunnen zelf bouwen op basis van de richtlijnen van de overheid."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May