Illegalen krijgen korte tijd om bouwsels te verwijderen
10 Sep 2012, 00:00
foto
Huizen die mensen illegaal gebouwd hebben op het terrein van Radjen Soerdjbalie te Goede Verwachting. (Foto: René Gompers)


De mensen die illegaal op het terrein van notaris Radjen Soerdjbalie wonen te Goede Verwachting, krijgen een korte tijd om hun bouwsels te verwijderen. "De onafgebouwde woningen moeten onmiddellijk weg en er mogen geen nieuwe mensen bijkomen", benadrukt Soerdjbalie tegenover Starnieuws.

De eigenaar van het terrein heeft dit standpunt ook kenbaar gemaakt aan John van Coblijn (voorzitter afdeling Paramaribo van de Nationale Partij Suriname; NPS) zondag tijdens een onderhoud. Van Coblijn is bezig een oplossing te zoeken voor de mensen die illegaal wonen op het terrein van Soerdjbalie.

Afspraken maken
Het gaat om ruim 500 gezinnen die onder erbarmelijke omstandigheden op het geoccupeerde terrein wonen. Van Coblijn zegt dat vandaag ook een onderhoud volgt tussen de eigenaar en enkele vertegenwoordigers van de mensen die illegaal verblijven op het terrein. Er zullen afspraken gemaakt worden met hen. Van Coblijn wil dat de mensen de mogelijkheid krijgen om een oplossing te vinden voor het probleem.

"Deze kwestie moet op een menswaardige manier worden opgelost. De Nationale Assemblee moet zich ook hierover buigen voor het vinden van een goede oplossing. De mensen moeten tenminste over gezond drinkwater beschikken", zegt Van Coblijn. Hij is blij dat er gesproken wordt en gewerkt wordt aan een oplossing. "Het gaat om mensen en wij moeten niet op deze wijze met elkaar omgaan. Het huisvestingsprobleem is groot en moet dringend opgelost worden", meent Van Coblijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May