Ontevreden BEP-kernen komen met kandidatenlijst
09 Sep 2012, 07:30
foto


De kernen van Brokopondo en Sipaliwini die achter de assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso staan, zullen meedoen aan de bestuursverkiezingen van de BEP. Zij zullen ook met een kandidatenlijst komen voor de verkiezing van een nieuw bestuur op 29 september.

Freddy Linga, woordvoerder van de ontevreden BEP-leden, zegt aan Starnieuws dat de huidige partijvoorzitter Caprino Alendy de kiezers van Brokopondo en Sipaliwini diep heeft beledigd. Zij vinden dat Alendy een grote fout heeft gemaakt door de twee parlementariërs te royeren en hen ook nog terug te roepen. Linga zegt dat gelukkig deze poging tot twee keer toe gestuit is bij de rechter. "En toch zegt Alendy dat hij deze zaak niet zal laten rusten".

Gepast antwoord
Ook de kernen van Brokopondo en Sipaliwini die achter Pokie en Ajaiso staan, zijn niet klaar met Alendy. "De legendarische leider van de partij zal een gepast antwoord krijgen. Het is duidelijk dat hij weer solliciteert naar het voorzitterschap", maakt Linga op na analyse van de uitspraken van Alendy in de pers.

Linga wijst erop dat Diana Pokie en Waldi Ajaiso symbolen zijn van de BEP. Zij kunnen volgens hem niet teruggeroepen worden door het bestuur van de partij, terwijl het volk hen heeft gekozen. De gang van zaken heeft diepe wonden geslagen bij de achterban. Linga zegt dat deze kwestie nog lang niet is afgelopen. Er zal volgens hem correctie moeten komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May