Bushido winnaar karate toernooi Nickerie
09 Sep 2012, 05:00
foto
Twee karateka's tijdens het toernooi.


Sport Instituut Bushido is als beste club uit de bus gekomen bij het toernooi van de Surinaamse Karate Associatie (SKA) dat gehouden is in Nickerie. Deze karateschool is overall winner geworden van het toernooi, waaraan acht karate scholen meededen. Bushido kreeg maar liefst 5 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille uitgereikt.

Op de tweede plaats eindigde karateschool Seiken met 3 gouden medailles. De derde plaats werd gedeeld door Sport Instituut Poeketie en Karateschool Funagishi. Zij kregen elk 2 gouden, en 1 zilver en 1 bronzen medaille.

Ervaring opdoen belangrijk
De voorzitter van de SKA, Lamuré Latour, was ook aanwezig in de Nickerie Indoor Sporthal tijdens de wedstrijden. Hij moedigde de jongens van Shuriken aan om mee te doen aan wedstrijden. Hierdoor krijgen zij meer ervaring en kunnen hun sterkte meten.

Latour merkte op dat Surinamers op toernooien in het buitenland ervaren dat hun tegenstanders te snel zijn en dat ze vaak meer uithoudingsvermogen hebben. Hij gaf de pupillen mee dat de buitenlanders ook “mensen zijn zoals wij, maar omdat zij vaker trainen en meer wedstrijden spelen, werken zij aan de tekortkomingen. Wij moeten dus trainen en het beste eruit halen zodat ook wij betere kansen kunnen maken in het buitenland”.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May