Misiekaba: Ik heb niet aangezet tot occupatie
08 Sep 2012, 03:30
foto
Assembleelid André Misiekaba


Assembleelid André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) benadrukt dat het een pertinente leugen is dat hij mensen heeft aangezet om het terrein te occuperen te Goede Verwachting. "Integendeel ben ik fel gekant hiertegen. Wij willen juist ordening hebben. Zoveel mensen wachten al jaren op een stuk grond. Die hebben het ook moeilijk, maar ze gaan niet ertoe over om het terrein van anderen te bezetten", zegt de politicus aan Starnieuws.

Vóór de verkiezing van mei 2010 hadden enkele mensen het terrein van notaris Radjen Soerdjbalie geoccupeerd. "Het ging toen om twee en een half huis. Ik heb die mensen voorgehouden dat het terrein niet van de overheid is. Ik heb hen gezegd dat we zouden zoeken naar een oplossing. Er zijn genoeg getuigen die dit kunnen bevestigen. Zo heb ik mijn kerkgenoot Rodney Berika gezegd dat hij daar niet mag occuperen. Ik vind dat wij de wet moeten handhaven. De meeste mensen die op Goede Verwachting wonen, hebben zich recent daar gevestigd", zegt Misiekaba.

Oppositie springt erin
De politicus zegt dat hij met de buurtmanager van Latour en andere personen is geweest naar het gebied. Er komen steeds meer mensen bij. Misiekaba zegt dat hij in bijzijn van getuigen over dit probleem de vorige week dinsdag heeft gesproken. Hij heeft de mensen voorgehouden dat wilde occupatie niet geaccepteerd zal worden. De mensen is aangezegd om de plaats te ontruimen. "Ik heb niet gezegd dat ze naar het binnenland moeten. De meeste mensen zijn van de buurt. Ze moeten teruggaan van waar ze gekomen zijn en intussen wordt er gewerkt aan de ordening", benadrukt de NDP-topper.

Misiekaba haalt aan dat verder gesproken zou worden over deze kwestie. Die afspraak is gemaakt met de mensen. Hij heeft echter gemerkt dat de publiciteit is opgezocht en zaken totaal uit hun verband zijn gehaald. Het assembleelid zegt dat de oppositie hierin is gesprongen en mensen worden opgehitst. Ineens werpen anderen die helemaal niks met de zaak te maken hebben, zich op als woordvoerder.

Ferm standpunt
"Ik vind dat de mensen die het terrein onrechtmatig bezet houden, dit moeten ontruimen. Dit is mijn standpunt en hier wijk ik niet van af", stelt Misiekaba. Hij vindt het onrechtvaardig tegenover anderen die jaren netjes op hun beurt wachten. Bovendien is het terrein dat geoccupeerd is niet van de overheid, maar van een particulier.

Misiekaba zegt dat de commissie onder leiding van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in het weekend bijeen komt. In deze commissie zit ook assembleevoorzitter Jennifer Simons. "Wij zullen een standpunt innemen en dat bekendmaken", stelt de parlementariër in het vooruitzicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May