Sport en educatie centraal bij vakantieschool Witsantie
07 Sep 2012, 20:00
foto
Kinderen van Witsantie bezig met spel.


In de recreatiezaal van het inheems dorp Witsantie aan de Jubitanaweg, is deze week voor het eerst een vakantieschool gestart. De Stichting Witsantie Educatief Centrum (SWE) wil met deze vakantieschool de kinderen van het dorp recreatief bezighouden. De nadruk wordt gelegd op activiteiten op het gebied van sport, cultuur, social media, talentontwikkeling en educatie.

“Het hoofddoel van de vakantieschool is om leerlingen een leerzame en plezierige dagbesteding in de vakantie te geven. SWE gelooft dat elk kind hier recht op heeft. Voor de leerlingen is het tevens een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met kunst en cultuur”, licht de stichting in een persbericht de reden voor het opzetten van deze school toe. De opening van de vakantieschool, die zal duren tot 28 september, werd gedaan door assembleelid Lesley Artist. De kinderen worden dagelijks van 8 tot 13 uur verwacht in en rondom locaties van de recreatiezaal van Witsantie.

Verschillende sporten en spelen, zoals voetbal, slagbal en estafette, zakspringen, kringspelen, tekenen en verven, staan op het programma. De kinderen kunnen verder actief meedoen aan workshops die er gehouden worden. De workshops hebben thema’s die aansluiting hebben met wat er op school wordt onderwezen. De kinderen leren bijvoorbeeld op speelse wijze rekenen met inhoudsmaten. Het is de bedoeling dat zij aan het eind van de vakantieschool aan hun ouders presenteren wat zij geleerd hebben.
De vakantieschool zal feestelijk en met het uitdelen van pakketjes worden afgesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May