Kinderen en kunstenaars aan het werk bij Villa Zapakara
07 Sep 2012, 14:00
foto


In kindermuseum Villa Zapakara zullen kunstenaars samen met kinderen werken aan nieuwe kunstwerken. Dit project wordt samen met ‘Switi Rauw’ de volgende week uitgevoerd. Ter gelegenheid van dit zogenoemde Villa Zapakara en Switi Rauw Art Camp wordt het terrein rond het kindermuseum omgetoverd tot een open atelier.

De speciale workshops vinden plaats in de ochtend en telkens neemt een andere kunstenaar of een kunstenaarsduo een groep van twintig kinderen onder zijn of haar hoede. Zo krijgen de deelnemende kinderen tijdens het werk de basis van verschillende kunsttechnieken bijgebracht. Het is de bedoeling dat elke ochtend een nieuw kunstwerk oplevert.

Werkschema
Volgende week maandag gaan Sri Irodikromo en Shaundell Horton, tevens medewerker bij Villa Zapakara, van start met het kunstproject. Dinsdag gaat Ernesto, die eerder de container en het kantoor van Villa Zapakara beschilderde, aan de slag. Op woensdag is het de beurt aan Edke (Miguel Keerveld), donderdag volgt Priya Jewan en op vrijdag sluiten Esther en Roxanna Groeneveld de reeks af.
Het Villa Zapakara en Switi Rauw Art Camp heeft als thema milieu. De achterliggende gedachte is om kinderen bewust te maken van hun omgeving en kinderen te leren om daar op een verantwoorde manier mee om te gaan.

De artistieke week wordt op vrijdag 14 september feestelijk afgesloten met een expositie van alle gemaakte objecten. Aansluitend krijgt elk kunstwerk een plaats in de openbare ruimte om het stadsgezicht te verfraaien.

Achtergrond
Switi Rauw is een project van Kevin Headley en Hedy Tjin en heeft als doel het verfraaien van de binnenstad van Paramaribo door streetart. Door kinderen te stimuleren om op een kunstzinnige manier met hun milieu om te gaan wordt de basisgedachte van het project verder verspreid.

Dakaya Lenz zegt dat Villa Zapakara inmiddels ook in de vakantieperiode druk wordt bezocht. Waarschijnlijk hangt dat ook samen met het afwisselende programma dat voor deze weken is samengesteld. De hele dag door kunnen kinderen in het kindermuseum terecht voor uiteenlopende activiteiten. De dag begint met yoga, er zijn workshops, onder meer om zelf Ganesha’s van klei te maken en te beschilderen en er wordt geknutseld met pet-flessen en ander restmateriaal. Rond het middaguur staat op de meeste dagen de Bombaytour (Ster in de stad) gepland, en daarna wordt de dag besloten met een kinderfilm in de huisbioscoop van Villa Zapakara.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May