Raad van ministers formaliseert 11% salarisverhoging ABS
07 Sep 2012, 06:00
foto


Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) krijgt 11% loonsverhoging en een lumpsum van SRD 1000. Dit is overeengekomen tussen de bond onder leiding van Roy Adama en de directie. De raad van ministers heeft de overeenkomst donderdag gesanctioneerd.

Adama zegt aan Starnieuws dat heel lang is onderhandeld om het akkoord te bereiken. Het personeel van het ABS wil geen ambtenarenstatus. Dit bedrijf is sinds 2006 overgegaan in een stichting. De salariëring was echter niet aangepast. "Nu hebben wij een collectieve arbeidsovereenkomst met diverse voorzieningen", zegt Adama. Hij merkt op dat de eerste ronde achter de rug is om de positie van de werknemers te verbeteren.

Personeel werkt hard
"Er wordt hard gewerkt bij het ABS. Het personeel is in het hele land bezig met de volkstelling", zegt Adama. Hij haalt aan dat het heel moeilijk was om 11 procent salarisverhoging te bereiken. Aanvankelijk werd 7 tot 8 procent met een lumpsum aangeboden. Het principe-akkoord is al voorgehouden aan de bondsleden. "Wij zijn blij dat nu zaken geformaliseerd zijn en van hieruit kunnen wij verder", stelt de vakbondsleider.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47 waarbij de bond bij ABS is aangesloten, zegt dat hij tevreden is met het bereikte resultaat. Het was niet gemakkelijk om tot een vergelijk te komen. Hij merkt op dat vicepresident Robert Ameerali het liefst ver onder de tien procent wil blijven. "De bond heeft toch 11 procent eruit kunnen slepen", stelt Berenstein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May