Ministers leggen laatste hand aan begroting 2013
07 Sep 2012, 00:00
foto


De ministers leggen de laatste hand aan de begroting voor 2013. Donderdag is in de raad van ministers veel tijd besteed aan het bespreken van het budget. Volgende week moeten de bijdragen van de bewindslieden af zijn, waardoor het concept naar de Staatsraad zal worden gestuurd.

De Staatsraad had enorme kritiek op de begroting van vorig jaar. Er waren veel fouten erin en er kwamen posten in voor die er niet in hoorden. Nadat het concept door president Desi Bouterse was ingediend bij De Nationale Assemblee, is dit hierna teruggenomen. De oppositie leverde felle kritiek hierop.

Leren uit fouten
Verschillende ministers zeggen aan Starnieuws dat bij het opstellen van de begroting er rekening is gehouden met de kritiek van de Staatsraad. De functionarissen die belast zijn met de opstelling van de begroting hebben ook kennis genomen van de kanttekeningen die er geplaatst zijn bij de vorige begroting.

Net als vorig jaar wordt ook nu weer goed gelet op de centjes. Het is passen en meten om alles rond te krijgen. De bewindslieden werken op basis van richtlijnen die verstrekt zijn door het ministerie van Financiën. Sommige ministers zijn zo goed als klaar met hun bijdrage, anderen moeten nog enkele zaken opnieuw uitzoeken. Volgende week moet het werk in elk geval af zijn, waardoor de raad van ministers goedkeuring kan geven aan het concept dat naar de Staatsraad gaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May