Krachtige aardbeving treft Costa Rica
05 Sep 2012, 14:10
foto


Een krachtige aardbeving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter heeft het noordwestelijk deel van Costa Rica getroffen, meldt de Amerikaanse Geologische dienst USGS. Er geldt een tsunami waarschuwing voor Costa Rica, Panama en Nicaragua.

Het epicentrum van de aardbeving lag 80 kilometer ten zuiden van de stad Liberia en lag op een diepte van 22 kilometer. De beving schudde gebouwen en heeft in sommige delen van de hoofdstad San Jose de stroomtoevoer onderbroken, meldt het persbureau Reuters.

De elektriciteit en communicatie in grote delen van het land vielen voor korte tijd uit, zeggen autoriteiten van Costa Rica. Regionale media meldden dat de beving gevoeld is in Nicaragua en El Salvador. De Amerikaanse Geologische dienst zei eerder dat de beving een kracht had van 7,9 maar heeft dat naar beneden bijgesteld tot 7,6.

Tsunami waarschuwing
Het Pacific Tsunami waarschuwingscentrum heeft intussen het gebied waar een tsunami alarm voor geldt verkleind. Eerder gold die waarschuwing voor de Pacifische kust van het grootste deel van Midden- en Zuid-Amerika tot Costa Rica en zijn directe buren.

Douglas Salgado van de Nationale Commissie van risicopreventie en nood aandacht vertelde het Associated Press dat er geen initiële meldingen van schade of doden in het aardbevingsgebied zijn gemeld. Volgens hem hebben ambtenaren problemen om de mensen in het gebied dichtst bij het epicentrum te bereiken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May