Jeugdigen Marowijne actief met sport en vakantiejob
05 Sep 2012, 04:00
foto
Stefanus Lingorie (op de stoel) doet enkele huishoudelijke mededelingen aan de vakantiejobber die VOJ-Albina een poetsbeurt geven.


Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is dinsdag begonnen met de jaarlijkse schoolvakantieactiviteiten in het district Marowijne. De komende drie weken zullen jeugdigen in de leeftijdscategorieën van 8 tot 11 en 12 tot 15 in de gelegenheid zijn om mee te doen aan sport en spel, alsook handenarbeid.

"Er wordt bij deze activiteiten ook aandacht besteed aan het lezen onder de jeugdigen", zegt jeugdparlementariër Stefanus Ligorie. Hij is als parttimer verbonden bij Jeugdcentra en is belast met de coördinatie van de vakantieactiviteiten in Marowijne. In dit district zijn vijf vakantiecentra ingericht te Alfonsdorp, Galibi, Moengo en twee in Albina.

Vakantiewerkgelegenheid
Het is een en al bedrijvigheid van werkende tieners die schoolgebouwen een flinke poetsbeurt geven. In de vakantie kan de jeugd van Marowijne ook meedoen met het jaarlijkse vakantiewerkgelegenheidsproject. Dertig kinderen uit Moengo en twintig van Albina zullen vijf scholen een grote beurt geven.

In Moengo gaat het om de O.S Santen, Bambi-, en de Hubertus Waaldijkschool. In Albina komen in aanmerking de O.S Albina en VOJ Albina. "Met de verdiensten kan de schooljeugd een bijdrage leveren bij het aanschaffen van schoolspullen", zegt Ligorie.

Isaak Poetisi

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May