Training leerlingvolgsysteem succesvol afgesloten
04 Sep 2012, 20:00
foto
Leerkrachten tijdens de training 'leerlingenvolgsysteem'. (Foto: Minov)


De training die voor leerkrachten van 30 basisscholen uit Paramaribo verzorgd is, werd vandaag succesvol afgesloten. Het gaat om openbare scholen die elk een leerkracht met computerervaring heeft afgevaardigd. De eerste sessie heeft twee dagen geduurd en de leerkrachten hebben geleerd hoe leerlingen digitaal gevolgd kunnen worden in het leerlingvolgsysteem. Dit zegt coördinator en trekker van het system, Jimmy Chin-Chan-Sen aan Starnieuws.

Volgens Sen ligt het in de bedoeling dat op een later tijdstip de leerkrachten andere collega’s op school zullen trainen. De getrainde scholen zullen het komende schooljaar voorzien worden van een laptop die door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling geschonken zal worden. In de vakantie zullen nog de andere basisscholen in Paramaribo en enkele uit Commewijne ingewijd worden in dit systeem. Dit project zal volgens de trekker is fasen uitgevoerd worden. Suriname telt 330 basisscholen. De districten zijn nog niet aan de orde.

Faciliteiten belangrijk
Sen benadrukt dat de training alleen niet voldoende is. De faciliteiten hiertoe moeten ook aanwezig zijn. Met dit systeem zal de leerkracht minder tijd besteden aan administratieve zaken. Zo berekent het programma heel accuraat, de gemiddelde cijfers. Daarnaast kan het ministerie landelijk alle scholen en de prestaties van leerlingen volgen. Deze e-school is bestemd voor ouders, leerlingen, leerkrachten, schoolleiders, Minov en het publiek.

“De 30 leerkrachten hebben enthousiast gereageerd na de training, omdat ze tal van voordelen zien. Ruim vijftien scholen zijn al bekend met dit programma. Zolang er een computer met internet aanwezig is, kan er gebruikgemaakt worden van dit systeem”, meent Sen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May