Surinaams Rode Kruis traint bestuursambtenaren
04 Sep 2012, 15:00
foto
Humphrey Blinker, trainer en projectcoördinator, legt de bestuursambtenaren uit hoe ze schade kunnen voorkomen. (Foto: Raoul Lith)


Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) is vandaag gestart met een training voor bestuursambtenaren uit verschillende districten. Het gaat om een training waarbij de deelnemers kennis en vaardigheden worden bijgebracht om preventief te werken. Zo kan schade bij calamiteiten worden voorkomen of beperkt. Ze leren hoe een kwetsbaarheid- en capaciteitsonderzoek worden gepland, uitgevoerd en geëvalueerd moet worden,” zegt Elinor King Disastermanager van het SRK.

Dit onderzoek is een mogelijkheid die gebruikt kan worden in een gemeenschap, maar ook in de eigen leefomgeving. Er wordt nagaan welke risico’s er zijn, wat kan zorgen dat er meer materiële of menselijke schade ontstaat bij rampen of natuurverschijnselen. De bedoeling is dan dat deze kwetsbaarheden omgezet moeten worden in capaciteiten. King zegt dat de deelnemers dan in staat moeten zijn, als er rampen zich voordoen mensen te evacueren naar bijvoorbeeld een polikliniek, een school een voetbalveld.

Het Rode Kruis heeft dit initiatief genomen om de bestuursambtenaren te motiveren, en hoopt dat ze het overnemen om het tot een duurzaam proces te maken werk. Morgen moeten ze de theorie die ze vandaag hebben opgedaan toetsen in de praktijk. Ze gaan naar Beekhuizen om een onderzoek te doen en een verslag te maken. Er moet aangegeven worden wat ze hebben geconstateerd in de gemeenschap en hoe het vervolg eruit ziet.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May