Setrowidjojo betrekt gehele sector bij oplossingen
04 Sep 2012, 11:35
foto
Minister Hendrik Setrowidjojo van LVV.


Minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) belegt woensdag een grote vergadering met alle betrokkenen in deze sector. "De pluimvee, landbouw, rijst- en visserijsector is uitgenodigd voor overleg. Wij willen gezamenlijk komen tot oplossingen", zegt de bewindsman aan Starnieuws. Ook assembleelid Rabin Parmessar (Mega Combinatie/NDP) wil meehelpen om een oplossing te vinden.

De Vereniging van Padie Producenten (VPP) die bezig is met de samenstelling van een nota en vindt dat de bewindsman moet aftreden, is eveneens uitgenodigd voor deze bijeenkomst. "Ik wil met iedereen samenwerken en oplossingen vinden. Als er geen goede samenwerking is, zullen de knelpunten blijven, wie ook op de stoel komt zitten", stelt de bewindsman.

Fiscale maatregelen
Setrowidjojo merkt op dat diverse fiscale maatregelen in 2008 reeds waren voorgesteld voor de sector. Deze zaken waren door LVV en Handel en Industrie doorgenomen. Het rapport dat is uitgebracht, is nog steeds van toepassing. Er hoeven volgens de minister slechts hier en daar wat veranderingen te worden aangebracht.

Deze plannen die er liggen, zullen woensdag in een groot verband worden besproken. "Ons beleid is gericht op samenwerken en daarom hebben wij iedereen uitgenodigd", benadrukt de bewindsman. Hij merkt op dat alleen op deze manier zaken opgelost zullen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May