Reactie Jungle Camp over sluiting door BOG
04 Sep 2012, 02:00
foto
Jungle Camp Carolina (foto:www.junglecampcarolina.com)


Op Starnieuws las ik het bericht dat Jungle Camp Carolina gesloten is. Het is jammer dat men niet om informatie heeft gevraagd. De foto die erbij geplaatst is heeft niets te maken met Jungle Camp. Wij vinden dit misleiding daar het te Jungle Camp nooit zo druk is en er zijn veiligheidslijnen in het water aangebracht.

Zondag heeft het BOG gemeend dat het water verontreinigd kan zijn en dat de mensen er daarom uit moesten. Graag wil ik opmerken dat het BOG eerst zou moeten meten of er sprake is van vervuiling omdat de zelfde Carolinakreek stroomt door het recreatieoord aan de overkant en dat oord is niet gesloten door BOG.

Het is in de gemeenschap goed bekend dat Jungle Camp Carolina tot een van de schoonste recreatieoorden behoort. Overal staan afvalbakken en het terrein wordt door de Inheemsen van Cabendadorp onderhouden waardoor zij een goed inkomen hebben.
Het park staat dagelijks onder toezicht van een beheerder die hovenier is en in Nederland in het schoonmaken van grote bedrijven is opgeleid en dit vele jaren daar heeft gedaan. Bij het maken van reserveringen krijgen bezoekers een heel A4 met de regels waar zij zich aan te houden hebben.

Het BOG heeft vorig jaar het oord bezocht tezamen met personen van de bestuursdienst waarbij het probleem van het afvalwater van de toiletten werd besproken.
Op onze vraag hoe je dit probleem kunt oplossen zei men dat zijzelf het ook nog niet weet en dat er nog over gesproken moet worden en richtlijnen geformuleerd moeten worden. Daarna heeft Jungle Camp hierover niets meer vernomen.
Er zijn wel besprekingen geweest over de afvoer van vuil waar nu elke week bijna 200 SRD voor wordt betaald en wat vlot verloopt.
Feit is dat alle oorden die toiletten hebben met overtollig water komen te zitten.
Omdat er geen richtlijnen zijn uitgegaan van het BOG is het onbegrijpelijk dat er nu gesteld wordt dat het grondwater vervuild is op Jungle Camp maar niet bij de andere vakantieoorden, dus mogen die wel open blijven.

Intussen is er contact geweest met het hoofd van het BOG. Hij heeft beloofd te zullen onderzoeken wat er precies aan de hand is. Voor dinsdag is er een gesprek gepland met districtscommissaris Jerry Miranda van het Para.
De leiding van jungle Camp is heel blij dat er goede controle op de oorden plaats vindt door het districtsbestuur.

Graag wijzen wij er op dat we deze sector die moeizaam wordt opgebouwd door particulier initiatief, wat veel investeringen vergt, niet de nek moet worden omgedraaid. Anders zullen dorpelingen hun inkomsten kwijtraken en zal het district de entreegelden die zij nu ontvangt en zo goed kan gebruiken voor de ontwikkeling, ook mislopen.
Wij zijn de mening toegedaan dat Surinaamse investeerders niet kapot gemaakt moeten worden.

Namens de directie van Jungle Camp Carolina

W. Alberga

(Jungle Camp heeft intussen ook een methode gevonden waarop vanaf dinsdag het afvalwater zal worden verwerkt. Hierover zijn er reeds afspraken gemaakt.)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May