Stuwmeer en regenwoud leveren hout voor meubelcollectie
04 Sep 2012, 13:30
foto


Hardhout uit het Surinaams regenwoud of geoogst uit het Brokopondostuwmeer, is de voornaamste grondstof van de meubelcollectie van Samba Furniture. Het grote publiek krijgt tijdens de open dagen van dit bedrijf gelegenheid kennis te maken met de verruimde ‘Colors of the Amazon’ collectie.

Samba Furniture is al langere tijd een speler op de locale en internationale meubelmarkt. Intussen heeft zij uitgebreid en deze productenlijn wil zij nu aan een breder publiek tonen. De meubels die door het materiaal een lange levensduur hebben, vergen weinig onderhoud. “Daardoor zijn zij de aankoopprijs dubbel en dwars waard”, slaat het bedrijf zich op de borst. Tijdens deze kennismakingsdagen krijgen klanten extra kortingen en maken zij kans op het winnen van een unieke prijs.

Groeiend assortiment
De fabriek van het bedrijf is gelegen op Houttuin. Daar zullen in de nabije toekomst complete keukens en badkamers worden geproduceerd. Naast de productie van het standaardassortiment voor binnen- en buitenmeubelen, die ook aftrek vinden in het buitenland, heeft Samba Furniture zich gespecialiseerd in het leveren van meubelen op maat. Zo komt een ieder aan zijn trekken, want “geen woonkamer, kantoorruimte, terras, balkon of keuken is hetzelfde. En ook de wensen van klanten lopen uiteen”, vermeldt het bedrijf in de uitnodiging naar het publiek.

Behalve meubelen biedt Samba Furniture een groeiend assortiment bijproducten, uiteraard ook gemaakt van “onverwoestbaar” hout, van snijplanken tot sierlijke fruitschalen en asbakken. Verder levert de zaak keukenproducten, zoals aanrechtbladen.

Speciale attracties
Het bedrijf probeert de open dagen extra aantrekkelijk te maken voor het publiek, door het bieden van speciale kortingen en het vergasten van bezoekers op een hapje en een drankje. Iedereen die langs komt zal kans maken op het winnen van een Samba-bijzettafel ‘Rustiek’.

Om er nog een extra feestelijk en Surinaams tintje aan te geven, zullen ook de producten te zien zijn van een aantal kleine ondernemers, te weten Warda Marica (zilversmid), Deborah Linga (Atelier Folo; Recycling Jewelry Art) en Janny Bansia (Lingerie op Maat bij De KuS Fashion). De inrichting en decoratie van de tuin zijn verzorgd door Sinfra Zaandam en Jareth Soemodihardjo, heeft met planten van Stichting RiKa gezorgd voor de groene omlijsting.

De open dagen van Samba Furniture worden gehouden van vrijdag 7 tot en met zondag 9 september in DeKus aan de Fred. Derbystraat 44. De openingstijden zijn: vrijdag 7 september, 17.30-21.00 uur; zaterdag 8 september, 10.00-21.00 uur en zondag 9 september, 12.00-17.00 uur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May