Go2 is de nieuwe naam van pompen Suritex/Staatsolie
03 Sep 2012, 16:00
foto
President-commissaris van Suritex, Agnes Moensi, feliciteert de winnaar Gregory Kranenburg. Directeur Aubrey Nai Chung Tong kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


De naam voor de benzinepompen van Suritex, de dochter van Staatsolie, wordt Go2. Na zo'n drie maanden zullen de eerste twee 'Texaco-pompen' worden ingeruild voor de nieuwe naam. Uit 12000 uitzending is Gregory Kranenburg de winnaar geworden. Hij had vier inzendingen ingeleverd.

De president-commissaris van Suritex, Agnes Moensi, legt uit dat de rebranding begint bij twee servicestations die goed zichtbaar zijn. Gekozen is voor Gemenelandsweg en Beekhuizen. Er vindt eerst een milieuonderzoek plaats bij de pompen. Het zal minstens anderhalf jaar duren voor alle 21 pompen volledig omgebouwd zijn. Er komt nog een logo en de kleuren van de naam. Dat moet voor december af zijn, waarna de servicestations volledig omgetoverd zullen worden.

Creatieve inzendingen
Aubrey Nai Chung Tong, directeur van Suritex, zegt van de 12000 formulieren die ingezonden zijn, 9000 de naam 'oil' erin had. 7000 inzendingen waren langer dan zes karakters. Staatsolie zocht naar een korte naam. Daar is naar gekeken. Er waren ook namen met 'Sur'. "Er waren ook namen met meneer Waaldijk, meneer Jharap en de heer Bouterse. Men was zeer creatief", zegt Nai Chung Tong. Hij bedankt iedereen die meegedaan heeft aan dit project.

De naam moest leuk zijn en makkelijk uit te spreken en "moest als muziek in de oren klinken", merkt Nai Chung Tong op. Go2 geeft veel mogelijkheden om mee te spelen. Reclame technisch is de naam goed en is Engels als Surinaams. Uit vier namen die uiteindelijk overgebleven was, heeft Go2 het gewonnen. Kranenburg heeft ook de jingle gemaakt. "Mi kis' a grani", merkte Kranenbrug blij op. Hij merkte op dat hij een ingeving kreeg en zeker wist dat hij de winnende naam had bedacht. "Alleen werd die naam niet gekozen. Ik ging een formulier ophalen en kreeg er vier. Heb dus nog drie erbij verzonnen. De naam waarvan ik dacht dat die gekozen zou worden, haalde het niet maar juist een andere", verklapte Kranenburg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May