Recreatieoord Jungle Camp gesloten door Milieu-inspectie
03 Sep 2012, 12:00
foto
Een beeld van de drukte bij een van de recreatieoorden in het district Para.


Het recreatieoord Jungle Camp in Para is zondag ontruimd en gesloten door de milieu-inspectie. Het publiek moest uit het water komen en de plek onmiddellijk verlaten. Gebleken is dat troep uit de septictank werd gepompt en in het grondwater terechtkwam.

Het Burger Informatie Centrum (BIC) Para meldt dat de controle van recreatieoorden in het district is opgevoerd. De bestuursdienst heeft gisteren samen met de milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), de politie en brandweer een bezoek gebracht aan de recreatieoorden.

Regels naleven
Districtssecretaris Stuart Lemmert zegt dat deze onhygiënische situatie te Jungle Camp al een tijdje onder de aandacht is gebracht van de beheerder, maar die heeft er niets aan gedaan. Het publiek maakt nietsvermoedend gebruik van de badplaats. Bij het ontruimen van de plek heeft iedereen zonder tegenstribbelen meegewerkt. Jungle Camp blijft voorlopig gesloten voor het publiek.

Het aantal bezoekers aan de oorden in Para loopt in de tienduizenden per weekend. In de grote vakantie ontwikkelen mensen recreatieoorden of badplaatsen langs de kreken. Er is toestemming nodig van het districtscommissariaat om als recreatieoord te kunnen functioneren. Lemmert zegt dat er richtlijnen worden gegeven en controle wordt uitgeoefend op de veiligheid van de bezoeker.
“Bij controle wordt er ook gelet op de sanitaire voorziening, vuilverwerking en de aanwezigheid van life guards. Per eind oktober moeten alle oorden over een toestemmingsbrief van het commissariaat beschikken. Er zal onmiddellijk opgetreden worden tegen diegene die zich niet houdt aan de voorwaarden", stelt Lemmert.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May