Suriname winnaar Caribische tenniskampioenschappen
03 Sep 2012, 00:00
foto
Anouk Ma-Ajong, Anjanli Ramhit en Shivar Ramkalup hebben fantastische prestaties neergezet op Trinidad & Tobago. (Foto: René Gompers)


Suriname is de 'overall winner' geworden op de '13 and Under Caribbean Development Tennis Championships' afgelopen vrijdag. Ons land werd door drie tennissers een week lang vertegenwoordigd op Trinidad & Tobago. In de 'singles' matches heeft Anjali Ramhit zich de sterkste getoond en behaalde goud. In de 'doubles' finale haalde zij samen met Anouk Ma-Ajong nog eens een gouden medaille.

De '13 and under Caribean Development Tennis Championships' is bedoeld om de tennissport bij 13-jarigen en jonger uit de regio te ontwikkelen. Het accent wordt gelegd op de vorming van de spelers. Tijdens de wedstrijden wordt er niet gecoached, niet aangevuurd, en niet gecomplimenteerd.

Geweldige prestatie
"De speler moet het allemaal zelf doen", licht Trevor Bendter, trainer en coach, tegenover Starnieuws toe. "De discipline en de mentaliteit van de speler gaan dan het spel bepalen. Onze kinderen hebben het heel goed gedaan. We hebben de eerste, de derde en de zesde plaats gehaald. Voor het eerst heeft ons land de toppositie ingenomen". Bij de meisjes bezetten Anjali en Anouk respectievelijk de eerste en de derde plaats. Bij de jongens eindigde Shivar Ramkalup op de zesde plaats.

"Het was wel even wennen want zelfs een applaus was er niet bij", vertelt Anjali die ongeslagen het toernooi heeft doorgelopen. "Ik heb mezelf aangevuurd elke keer weer".
Anouk liet zich ook niet ontmoedigen door het 'sfeerloos' toernooi. "Ik kon me juist beter focussen op de bal want die andere kinderen waren echt sterk."
De meisjes hopen dat er meer kinderen de tennissport gaan beoefenen, "want misschien is er nog meer talent in ons land."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May