Greenheart moet West-Suriname helpen ontwikkelen
01 Sep 2012, 00:00
foto
De enorme zaagmolen van Greenheart Group te Apoera.


De Greenheart Group, die een geavanceerde zaagmolen vrijdag officieel in gebruik heeft genomen, moet West-Suriname helpen ontwikkelen. Gedacht wordt aan de infrastructuur, omdat goede wegen in het belang zijn van het bedrijf, de plaatselijke gemeenschap en de overheid. Het houtverwerkingsbedrijf in Apoera wordt een van de beste en modernste in het Caribisch Gebied.

Andy Fyfe, Chief Operation Officer van Greenheart, zegt dat er veel voordelen voor Suriname zijn. Er werken reeds 100 mensen uit West-Suriname in dit bedrijf. Totaal hebben ruim 400 mensen een baan bij Greenheart Suriname. Naast het scheppen van werkgelegenheid wordt ook sport gestimuleerd.
Fyfe benadrukt dat de houtproducten van hoge kwaliteit zijn en voldoen aan de eisen van de internationale markt. Hiervoor zijn er nieuwe machines aangeschaft. Volgend jaar komt er een nieuw gebouw bij en zal de productie opgevoerd worden met 50.000 kubieke meter. De capaciteit van de zaagmolen is 135.000 kubieke meter per jaar.

Internationale normen
Directeur Pearl Jules van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) noemt de officiële opening door minister Ramon Abrahams een geweldig moment. “We hopen dat de productie opgevoerd zal worden, zodat er meer ontwikkeling in het gebied zal komen. De taak van SBB is om erop toe te zien dat op een duurzame manier wordt gewerkt. We zullen Greenheart niet alleen controleren, maar we zullen het bedrijf ook begeleiden. We zullen onze bijdrage leveren zodat de Surinaamse houtproducten geëxporteerd kunnen worden”, stelt Jules tegenover Starnieuws.

Districtscommissaris Roline Samsoedien merkt op dat de bestuursdienst van Apoera een goede samenwerking heeft opgebouwd met Greenheart. “Dit bedrijf geeft ook terug aan de samenleving. Zo vindt vuilophaal en verwerking plaats door Greenheart, zonder dat het bedrijf enige kosten eraan verbindt. Ook ben ik erg blij dat veel mensen een bestaan vinden bij dit bedrijf, kennis maken met de moderne technieken op het gebied van houtverwerking”, benadrukt Samsoedien.

Wanita Ramnath
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May