Website en fotowedstrijd vergroten inzicht in werk VN
01 Sep 2012, 08:00
foto


Met het aankondigen van een nationale fotowedstrijd en het lanceren van een nieuwe website wil de Verenigde Naties (VN) meer mensen kennis laten maken met het werk van de organisatie in Suriname en de rest van de wereld. De gebruikersvriendelijke website geeft een overzicht van het werkgebied van de VN en de meest recente informatie over internationale ontwikkelingsvraagstukken.

Mensen die meedoen aan de fotowedstrijd moeten op creatieve wijze laten zien hoe de VN waarden (Vrijheid; Waardigheid; Saamhorigheid; Rechtvaardigheid; Bescherming; Mensenrechten; Veiligheid; Versterking; Duurzaamheid; Voortgang; Gelijkheid; en Vrede) gerelateerd kunnen worden aan het werk van de VN in hun buurt, gemeenschap, stad of district. Iedereen die ouder is dan 12 jaar mag meedoen aan de wedstrijd die is onderverdeeld in de categorieën kinderen en volwassenen.

Toegang tot documenten en publicaties
Het publiek krijgt met de website toegang tot de meest recente documenten en publicaties over de samenwerkingsrelatie tussen de VN en de Surinaamse regering. Foto’s, links, video’s en mogelijkheden tot ‘e-learning’ zijn beschikbaar door de gebruikersvriendelijke applicaties op de site. Het laatste nieuws van VN over haar werkgebieden, Adolescenten en Jeugd, Landbouw en Voedselveiligheid, Kinderbescherming, Democratisch Bestuur, Onderwijs, Rampenbestrijding, Milieu, Gendergeweld, Gezondheid, hiv & Aids en Water en Sanitaire Voorzieningen, is er te volgen en er kunnen discussies hierover gevoerd worden.

De site is de 74e VN-landensite die is opgezet en die VN-agentschappen, fondsen en programma’s die werken op nationaal niveau bij elkaar brengt, meldt de VN in een persbericht.

Alle informatie over de fotowedstrijd, het deelnameformulier en de meest gestelde vragen is beschikbaar op de nieuwe website van de VN.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May