CLO bemiddelt met succes in kwestie contractanten ATM
31 Aug 2012, 18:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Contractanten van het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM) die hun baan dreigden kwijt te raken, krijgen alsnog een vaste aanstelling. “Ze zullen zeker in dienst treden bij de overheid”, zegt Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) aan Starnieuws.

Hooghart heeft gisteren een gesprek gehad met vicepresident Robert Ameerali, nadat zijn uitspraken hebben gezorgd voor een politieke heisa met parlementariër Patrick Kensenhuis (Nieuw Front/NPS). Het assembleelid is ook werkzaam bij Arbeidsinspectie van ATM en stelde deze kwestie aan de kaak.

CLO verdediger ambtenaren
Hooghart zegt dat het besluit vast staat. “De CLO is de verdediger van de ambtenaren en streeft ernaar altijd winst te halen in haar gesprekken met de werkgever”, zegt de CLO-voorman. De komende week zullen de details verder worden besproken. Over de verontwaardiging die is ontstaan, zegt Hooghart dat het misschien zo had moeten zijn om een oplossing te vinden in deze kwestie.

Volgens Hooghart zijn de uitspraken van de vicepresident ongelukkig overgekomen, maar waren die niet meteen bedoeld om de contractanten onaangenaam te zijn. “Hij heeft willen aangeven wat er allemaal fout gaat op de ministeries en dat er heel wat zaken zijn die gecorrigeerd moeten worden”, zegt Hooghart.

Volgens de vakbondsman was het voorspelbaar dat de oppositie deze kwestie met beide handen zou aangrijpen. Hij vindt het jammer dat betrokkenen naar de oppositie zijn gestapt, terwijl deze zaak al bij de CLO was en er gezocht werd naar een oplossing.

Gerommeld
Hooghart onderstreept, zoals Ameerali het zegt, dat er op de ministeries veel onjuiste zaken plaatsvinden, die gecorrigeerd moeten worden. “Ik ben het misschien niet helemaal eens met de manier en alles wat de vicepresident zegt, maar het is wel een feit dat er aardig gerommeld is met het aannemen van nieuwe personen door de vorige regering. Dat is eigenlijk de boodschap die de vp heeft willen laten horen, maar het heeft verkeerd uitgepakt”, meent Hooghart.

Toen Ameerali beweerde dat de mensen per bestelbon of reçu werden uitbetaald en dit weerlegd werd door Kensenhuis die met de bewijsstukken kwam, had de CLO zich voorgenomen naar de rechter te stappen. Dat is nu van de baan. Feit is wel dat Ameerali eerder ondanks aandringen van ATM minister Michael Miskin en diens voorganger Ginmardo Kromosoeto om dat wel te doen, heeft geweigerd de mensen een vaste aanstelling te geven.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May