Abrahams opent houtverwerkingsbedrijf ‘Greenheart’
31 Aug 2012, 16:00
foto
Minister Ramon Abrahams verricht de opening van het bedrijf te Apoera.


“Wij van de regering ontvangen graag investeerders in het land, maar de inkomsten moeten op gelijkwaardige wijze worden verdeeld. De regering heeft de productie hoog in haar vaandel staan, daarom is Greenheart met open armen ontvangen”.

Dit zei minister Ramon Abrahams (Openbare Werken) die president Desi Bouterse vertegenwoordigde bij de plechtige ingebruikname van het moderne houtverwerkingsbedrijf in Apoera vandaag.
De multinational uit Hong Kong heeft ruim US$ 30 miljoen geïnvesteerd in het bedrijf. Ongeveer vierhonderd personen werken bij Greenheart Suriname in Apoera. Tony Wood, director operations, merkte op dat twee jaar geleden de plek waar de fabriek is verrezen, nog oerwoud was. Met goede ondersteuning van de regering en teamwork is dit bedrijf uit de grond gestampt.

Aanpak infrastructuur
Abrahams zei dat de infrastructuur van West-Suriname aangepakt zal worden. Openbare Werken is bezig te investeren in het gebied. Ook Greenheart levert een bijdrage om de wegen begaanbaar te maken. “Er moet nog een gesprek plaatsvinden tussen het bedrijf en mij hierover”, zei Abrahams.

Wood merkte op dat het opzetten van de fabriek een ‘win-win-situatie’ is voor het bedrijf en Suriname. Het hout wordt op de internationale markt afgezet, waarbij ook minder bekende boomsoorten zullen worden verwerkt.

Wanita Ramnath
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May