Belangstelling voor Uma Tori beurs blijft toenemen
31 Aug 2012, 08:00
foto
De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de opening van de Uma Tori beurs vanmiddag. (Foto:
René Gompers)


"Nog een beetje naar links. Nee, naar boven". Het duurt nog even voor de poster goed hangt. Er is één en al bedrijvigheid in de Congreshal. Er wordt gezaagd, getimmerd, gesjouwd, gedrapeerd en met meubilair geschoven. De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de derde editie van de 'Uma Tori' beurs die vanmiddag begint.

De beurs is bedoeld voor kleine of beginnende vrouwelijke ondernemers. Vrouwenorganisaties, de overheid en het bedrijfsleven zijn ook goed vertegenwoordigd. Serena Holland, organisator van het evenement, zegt aan Starnieuws dat de belangstelling enorm toeneemt. "We hebben heel wat mensen moeten teleurstellen. Maar de Congreshal heeft maar zoveel ruimte beschikbaar". Drie jaar geleden telde de beurs 40 deelnemers. Dit jaar zijn het er 62. De organisatie overweegt om de beurs volgend jaar te verhuizen naar een ruimere locatie.

Voorziet in behoefte
Holland beschouwt de groeiende belangstelling als bewijs dat 'Uma Tori' in een behoefte voorziet. "Sinds de 'Women In Business' beurzen zijn gestopt, hebben vrouwelijke ondernemers geen podium meer. Nu verkeren vooral de startende ondernemers in de positie om hun diensten en goederen bij het grote publiek te promoten."
De stands zijn ingericht om bezoekers onder andere gezondheid, ICT, cosmetica, schoonheid, cuisine, crafts en rechtsbijstand aan te bieden. Er worden ook workshops verzorgd. Voor 'Bedrijfopstarten & Marketingstrategieën' wordt nu al de meeste belangstelling getoond, deelt Holland mee.

Het thema is 'Meer vrouwen naar de top door elkaar te helpen'. De mooiste stand, de klantvriendelijkste ondernemer, en het meest belovende product worden door 'Uma Tori' beloond met een award. De prijzen dienen ook om het ondernemerschap bij vrouwen te stimuleren, vult Holland aan.
Bij de opening zal ook worden geïntroduceerd een 'nationbuilding brand' dat niet alleen de ondernemers, maar het hele land ten goede moet komen.
Holland gaat er niet verder op in "anders is het geen verrassing meer".

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May