DNA bestudeert fonds parlementariërs voor projecten
31 Aug 2012, 01:00
foto
Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP)


De Nationale Assemblee heeft een voorstel in discussie om een fonds beschikbaar te stellen voor parlementariërs ter financiering van projecten. Dit voorstel is gepresenteerd in een huishoudelijke vergadering. Het gaat om een bedrag van SRD 10.000 per assembleelid. Dit kan worden opgetrokken naar SRD 15.000.

Amzad Abdoel (Mega Combinatie/NDP) is voorzitter van de commissie 'Fonds per parlementariër'. In de commissie hebben verder zitting Mahinder Rathipal (Nieuw Front/VHP), Soetimin Marsidih (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur), Carl Breeveld (DOE) en Marinus Bee (A Combinatie/ABOP).

Doel fonds
Abdoel zegt aan Starnieuws dat de commissieleden achter het projectvoorstel staan. Het doel van het fonds is om burgers te helpen projecten uit te voeren via assembleeleden naar keuze. Er zullen criteria voor de uit te voeren projecten worden vastgesteld. Abdoel zegt dat het om gemeenschapsprojecten moet gaan en geen financiële ondersteuning van een kas van een organisatie. Het geld mag ook niet gebruikt worden voor partijpolitieke activiteiten.

Projecten moeten ingediend worden bij De Nationale Assemblee. Er zullen formulieren hiervoor beschikbaar worden gesteld. Assembleeleden kunnen met elkaar samenwerken om een project uit te voeren. Abdoel legt uit dat assembleeleden geen geld in handen krijgen. Zij moeten aangeven of ze het project ondersteunen. Een beoordelingscommissie screent de aanvragen.

Veel verzoeken
"Wij krijgen veel verzoeken om projecten te sponsoren. Vaak kunnen mensen niet worden geholpen, terwijl het om goede en duurzame voorstellen gaat. Ik ben een voorstander van het fonds", zegt Abdoel. Hij wijst erop dat hierdoor de mogelijkheid ontstaat om de bevolking bij te staan door gezamenlijk aan een doel te werken.

Abdoel benadrukt dat op deze manier een assembleelid beter contact met het volk kan hebben. De projecten bevorderen gemeenschapszin, natievorming, solidariteit en zelfwerkzaamheid. De politicus is ervan overtuigd dat dit fonds succes zal hebben. "En de comptabele zaken moeten goed geregeld worden", pleit hij voor het voorstel. Dit idee is nu in bestudering en suggesties die gedaan zijn, zullen worden verwerkt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May