SLM ziet voldoende mogelijkheden om uit te breiden
31 Aug 2012, 02:00
foto
SLM-directeur Ewald Henhuys, die ook is gedecoreerd door president Desi Bouterse.


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft een dynamisch businessplan, waarbij een scherp beleid is geformuleerd. Het bedrijf streeft naar een bezettingsgraad van 80% op zijn vluchten. Elk jaar moet er tenminste één nieuwe route worden ontwikkeld. De SLM vierde gisteren het 50-jarige jubileum. Het feestje is net afgesloten.

Directeur Ewald Henshuys brengt in herinnering dat dit jaar de luchtverbinding met Guyana feestelijk is geopend. Hij heeft het bijzonder op prijs gesteld dat president Desi Bouterse de inaugurele vlucht meemaakte. Bouterse zei in zijn verjaardagstoespraak dat de regering volledig achter de SLM staat. Het bedrijf zal dit jaar een tweede route, naar Cayenne, in gebruik nemen. Henshuys stelt dat het doel van het bedrijf ruimschoots bereikt zal worden.

Veel uitdagingen
"De luchtvaart is bijzonder dynamisch. Je kan niet voorspellen wat er morgen gebeurt. Er zijn beheersbare en onbeheersbare factoren. De brandstofprijs, die behoorlijk aantikt, is een niet beheersbare factor", meent Henshuys. Het gedrag van passagiers is ook niet te voorspellen. Als mensen besluiten niet op reis te gaan en hun geld te sparen, komen er minder passagiers aan boord. Vooral met de economische crisis in de wereld is dat merkbaar.

Henshuys is zich er terdege van bewust dat de luchtvaartsector heel belangrijk is voor Suriname. Er wordt alles aan gedaan om de gestelde doelen te halen. Het uitgestippelde beleid wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Over Brazilië merkt Henshuys op dat er nu vier routes worden onderhouden. Op deze vluchten is de bezettingsgraad gemiddeld 65%. De SLM heeft op dit moment geen behoefte aan uitbreiding van de routes, maar stelt als prioriteit het opvoeren van de bezettingsgraad naar 80%. De SLM ziet voldoende mogelijkheden om uit te breiden, zegt Henshuys.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May