Winst voor Suriname op Schaakolympiade
30 Aug 2012, 18:30
foto


De Surinaamse schaakselecties hebben de derde ronde van de Schaakolympiade vandaag goed afgesloten. Suriname won in de openklasse van Mauritius met 2.5 tegen 1.5. In de damesklasse is Palestina het slachtoffer geworden en verloor met dezelfde score tegen onze dames.

Viresh Giasi en Tesora Ooft waren voor vandaag niet opgesteld. Met nog acht rondes te spelen, hebben de Verenigde Staten, Duitsland en China de leiding in de openklasse. In de damesklasse staat India met meer bordpunten aan kop, gevolgd door Rusland. Suriname staat op de 88e plaats in de damesklasse en in de openklasse op een verrassende 89e plaats. 158 landen nemen deel aan de Schaakolympiade.

Openklasse
De 14-jarige Calvin Tjong Tjin Joe die gisteren een rustdag had, kwam vandaag uit tegen Jeroen Koster. Al vroeg in de wedstrijd maakte de huidige jeugdkampioen korte metten met zijn tegenstander en bracht Suriname op een voorsprong.

Meervoudig landskampioen Roger Matoewi liet weer van zich spreken en won zijn tweede wedstrijd op een rij tijdens deze Schaakolympiade. Fidemeester (FM) Dewperkash Gajadin heeft de winst voor Suriname veilig gesteld, doordat zijn partij in een gelijkspel is geëindigd. De wedstrijd van Romario Sanches tegen FM Roy Phillips eindigde in een verlies voor onze landskampioen.

Damesklasse
Sabrina dos Ramos verloor al heel vroeg in de derde ronde haar wedstrijd tegen Hadil Jaradat. Renusha Gajadin’s wedstrijd eindigde vlak daarna in een gelijkspel.
Dameskampioen Rosangela dos Ramos en semikampioen Ekaterina Naipal hadden na twee nederlagen in de voorgaande rondes wat goed te maken. Dos Ramos speelde vanaf het begin aanvallend en toen ze een vrije pion wist te promoveren gaf haar tegenstander het op. Naipal herstelde zich ook in deze ronde en won haar partij tegen Lana Iftaiha.

Volledige uitslagen:
Openklasse: Mauritius-Suriname: 1.5-2.5
1. FM Roy Phillips (2257)-Romario Sanches (2030): 1-0
2. CM Patrick Li Ying (2120)-FM Dewperkash Gajadin (2185): 0.5-0.5
3. Pradeep Seegolam (2041)-CM Roger Matoewi (2089): 0-1
4. Jeroen Koster-Calvin Tjong Tjin Joe (1981): 0-1

Damesklasse: Suriname-Palestina: 2.5-1.5
1. Rosangela dos Ramos (1707)-Yara Faqih: 1-0
2. WCM Ekaterina Naipal (1756)-Lana Iftaiha: 1-0
3. Renusha Gajadin-Shadia Jaradat (1647): 0.5-0.5
4. Sabrina dos Ramos-Hadil Jaradat: 0-1

De vierde ronde wordt morgen gespeeld. In de openklasse zal Suriname uitkomen tegen de sterke schakers van Oostenrijk. De Surinaamse schaaksters zullen het opnemen tegen Paraguay.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May