Brandweer komt met late night veiligheidsprogramma
29 Aug 2012, 19:30
foto


Het korps Brandweer Suriname heeft een nieuw programma via Apintie radio en televisie geïntroduceerd. Het ‘Late Night-veiligheidsprogramma’ wordt elke woensdag van middernacht tot 2.00 uur in de ochtend verzorgd. Mensen mogen met allerlei vragen live inbellen. Elke week is er een ander thema, zegt Ulrich Coats van de brandweer die belast is met dit programma aan Starnieuws.

Er zijn al drie programma’s geweest met als thema: elektra en tips voor brandpreventie, security en Korps Senioren Brigadier. Het thema voor vandaag is 'Dieren Welzijn en Vuilverbranding'. Coats merkt op dat dit programma zich nog in een testfase bevindt en nog niet gepromoot is. “Elk programma dat mensen bewust maakt over veiligheid kan vruchtbaar zijn. Er is ook leven na middernacht en de mensen moeten weten dat wij er voor alle adviezen zijn. Daarnaast worden de vragen beantwoord op het gebied van veiligheid”, vertelt Coats.

Blijvend karakter
Het ligt in de bedoeling om dit programma elke woensdagavond te presenteren en om het een blijvend karakter te geven. Voor dit jaar zijn er nog achttien woensdagen te gaan. In dit prille begin wordt er volgens Coats nog niet optimaal gereageerd door de samenleving. De bellers hoeven niet perse vragen te stellen over het thema, maar mogen ook uitweiden, zolang het over veiligheid gaat.
Coats benadrukt dat voor dit programma het mediabedrijf Apintie gekozen is, omdat er geen financiële verplichtingen verbonden zijn. Daarnaast staat het bedrijf naast de brandweer. Dit komt logistiek erg goed uit. Hij hoopt dat veel meer mensen door dit programma geholpen zullen worden en dat zij vooral bewuster gemaakt kunnen worden, waardoor de ellende verminderd of voorkomen kan worden.

Presentator Wayne Telgt vertelt aan Starnieuws dat op deze manier toch een andere doelgroep bereikt wordt. “We bouwen dit programma op en er wordt op een heel andere manier voorlichting gegeven. Ik lever mijn bijdrage door vrijwillig te presenteren en ik merk dat de telefoon nu gloeiend heet wordt. Bellers worden sinds de afgelopen week in de uitzending toegelaten. Het programma bestaat uit een live- gedeelte en een ander gedeelte dat vooraf opgenomen is. Ook de montage doe ik zelf in mijn vrije tijd”, deelt Telgt mee.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May