Bonden Moederbond wederom geschorst
30 Aug 2012, 06:00
foto
De convocatie van de spoedvergadering waarop John Seedorf en Murwin Leeflang als bestuursleden zijn geschorst.


“Wederom bent u vanaf mei 2012 in gebreke met betaling van de verschuldigde contributie en hebt u ondanks daartoe te zijn gesommeerd, de achterstand niet aangezuiverd”, luidt de brief die de besturen van de 21 bonden van het AVVS De Moederbond hebben ontvangen op 14 augustus 2012.

Achterstallige contributie was ook de reden voor de eerste schorsing van de lidbonden. Deze schorsing op 24 mei is door de kortgedingrechter op 23 juli verwezen naar de bodemgeschilrechter. In de brief staat ook dat de bonden zich niet hebben gehouden aan artikel 18 lid 2 van het Huishoudelijk Reglement. “Daarnaast heeft uw organisatie vertegenwoordigd door enkele personen, u bekend, diverse malen publiekelijk valse beschuldigingen geuit naar verbondsbestuursleden van het AVVS De Moederbond en is het publiek voorgehouden en aangemaand geen zaken meer te doen met deze organisatie.”

Verbondsbestuursvoorzitter Errol Snijders vindt dat hiermee de belangen van het AVVS De Moederbond in ernstige mate zijn geschaad en dat tevens het imago van de organisatie in diskrediet is gebracht en dat deze in een negatief daglicht is komen te staan. In een verbondsbestuursvergadering op 1 augustus zijn de bonden wederom met onmiddellijke ingang geschorst. “Binnen de periode genoemd in artikel 5 lid 2 van het Huishoudelijk Reglement zal een besluit tot royement worden voorgelegd aan de besturenvergadering”, besluit Snijders zijn brief aan de voorzitters van de 21 lidbonden.

Leeflang en Seedorf geschorst
Eerder heeft Murwin Leeflang die namens de 21 bonden spreekt, aangegeven dat hij de convocatie voor de spoed verbondsbestuursvergadering op 1 augustus niet had ontvangen en dat er niet aangegeven was wat de agenda was. Starnieuws verneemt dat Leeflang de convocatie per deurwaardersexploot heeft ontvangen. In een brief aan Leeflang, die algemeen secretaris is van de Moederbond, wordt hem erop gewezen dat hij “publiekelijk valse beschuldigingen jegens de voorzitter en andere bestuursleden van het AVVS De Moederbond” heeft geuit. Het imago van de organisatie zou daardoor ernstig zijn geschaad.

“Door deze uitspraken, uw on-coöperatieve houding alsmede het feit dat u wederom hoewel rechtsgeldig uitgenodigd, niet ter vergadering aanwezig bent, schiet u in ernstige mate tekort in de uitoefening van uw functie als lid van het verbondsbestuur en is het bestuur gerechtigd om op grond van artikel 7 lid 4 van het Huishoudelijk Reglement u met ingang van heden te schorsen”, schrijft Snijders op 14 augustus aan Leeflang. Een soortgelijke brief heeft ook de ondervoorzitter van de Moederbond, John Seedorf, ontvangen.

Snijders wijst erop dat binnen de genoemde periode in hetzelfde artikel er een voorstel zal worden gedaan aan de besturenvergadering om hem (Leeflang) te ontslaan uit zijn functie als Algemeen Secretaris van het AVVS De Moederbond. Terwijl de 21 bonden allerlei verklaringen en aantijgingen richting Snijders doen, hult de voorzitter zich in stilte en laat hij de kwestie door zijn jurist aanpakken. Over de tweede schorsing van de bonden, praat Leeflang echter niet. Op een persconferentie maandag, gaf Leeflang aan dat ze de Moederbond willen redden van verdere afgang. Hij gaf af op de veiling van het vakbondsterrein die voor 28 september is uitgeschreven. Starnieuws verneemt dat die veiling intussen is afgeblazen door de jurist van de Moederbond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May