Gebedshuis wintiman zal bijdragen aan wederzijds begrip
29 Aug 2012, 22:45
foto


Leden van de wintigemeenschap in Suriname hebben het bestuur van Tata Kwasi ku Tata Tinsensi benaderd voor het opzetten van een gemeenschapshuis waar gesproken kan worden over allerhande zaken over het wintigeloof. Deze winti-organisatie heeft daarom bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) een stuk grond aangevraagd voor het bouwen van een centrum.

“Winti is niet weg te denken als geestelijke factor in de samenleving. Velen vinden hierin zin tot leven. Het geloof in en de beleving van winti is functioneel en draagt bij tot geestelijke verheffing van mens, land en volk”, geeft de organisatie in een persbericht aan. De wintiman verlangen naar een gebedshuis waar ze zich in geloof kunnen terugtrekken, ook om zich maatschappelijk verder te kunnen organiseren. Zij menen dat het van groot belang is om de maatschappelijke ontwikkeling van winti te bevorderen, waarbij transparantie van het geestelijke veld prioriteit is.

Gemeenschappelijke standplaats
Julien Zaalman, voorzitter van de wintiorganisatie onderschrijft het gemis van de wintiman aan een gemeenschappelijk huis waar op een verantwoordelijke manier over kwesties als armoede, criminaliteit en ethiek kan worden gebrainstormd en oplossingen kunnen worden aangedragen. “Een eigen gemeenschappelijke standplaats zal bevorderlijk werken op het gemoed en wederzijdse begrip in de samenleving. Vanuit dit gegeven zal gewerkt worden aan de ontwikkeling van een gezond geestelijk besef bij gelovigen en anderen die daarvoor open staan”, staat in het stuk dat hij heeft ondertekend.

Tata Kwasi ku Tata Tinsensi heeft inmiddels een geschikt terrein gelegen aan het Saramaccakanaal, via het dienstonderdeel Domeinen aangevraagd. Eerder was een dergelijk verzoek al onsuccesvol gedaan. Na de indiening bleken anderen bezig te zijn met het uitvoeren van beheersdaden op het perceel. Om zo een situatie nu te voorkomen heeft Tata Kwasi ku Tata Tinsensi de minister van RGB gevraagd heeft haar te ontvangen voor een informatiegesprek.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May