Geruchten vliegtuigkaping leiden tot drama op Schiphol
29 Aug 2012, 12:10
foto
Een passagiersvliegtuig van Vueling werd gedwongen te landen op Schiphol.


Een passagiersvliegtuig werd vanmorgen gedwongen te landen op de luchthaven Schiphol. Nederlandse veiligheidstroepen gingen aan boord uit vrees dat het ging om een kaping. Die vrees bleek ongegrond.

Nederlandse F-16 gevechtsvliegtuigen haastten zich om het vliegtuig dat op weg was van Malaga, Spanje, te onderscheppen. Zodra het vliegtuig van Vueling landde op Schiphol, werd het geënterd door gewapende veiligheidstroepen die ontdekten dat het om een vals alarm ging.

Een miscommunicatie tussen de piloot en de verkeerstoren leidde naar verluidt tot de verwarring. "Er was nooit enig gevaar. Er was een gebrek aan communicatie tussen de piloot en de toren, waarbij de luchthaven het beveiligingsprotocol heeft geactiveerd," zei een woordvoerster van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling.

De Nederlandse omroep NOS sprak met een passagier die zei dat de situatie aan boord 'rustig' was geweest. Het was het tweede drama op de luchthaven op woensdag. Eerder werd een deel van Schiphol gesloten en werden vluchten vertraagd nadat werknemers bij het graven in de buurt van Pier C een vermoedelijke bom uit de Tweede Wereldoorlog hadden ontdekt. Pier C verbindt de hoofdtoegangsweg met vertrekhal 1.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May